Autor 30355 vizualizări


Cotroversele legate de doctor Elena Ceauşescu, „Savanta de renume mondial” care spunea „codoi” la formula dioxidului de carbon (CO2).

Elena Ceauşescu a fost aleasă membru al Academiei Române în 1974. A fost ultimul membru acceptat până la Revoluţie. Istoricul Lucian Boia scrie în “România, ţara de frontieră a Europei”:“Studiile Elenei Ceauşescu se rezumă la clasele primare. Avea să devină însă inginer chimist, doctor în chimie şi, în sfârşit, academician. În faza ei de maximă ascenţiune intelectuală, numele i se pronunţa invariabil:«Academician Doctor Inginer Elena Ceauşescu». Elena Ceauşescu a ajuns numărul doi din partid. Primei doamne i-au revenit politica de cadre, ştiinţa, tehnologia şi cultura”.  

Multă lume se întreabă ce s-a întâmplat cu această onoare acordată „savantei de renume mondial”. Un statut al Academiei Române precizează că sunt excluşi toţi acei membri care au suferit condamnări penale.  

Astfel, Elena Ceauşescu a fost exclusă post-mortem, în prima şedinţă a Academiei din anul 1990. Excluderea Elenei Ceauşescu din Academia Română este confirmată de Elena Solunca, reprezentantă a Biroului de Presă de la Academie, responsabila cu revista internă a instituţiei din 1974. 

Citește continuarea pe adevarul.ro