Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om de pe Pământ? Descoperă secretul aici! jpeg

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om de pe Pământ? Descoperă secretul aici!

Autor: advertorial

Poate nu mulți cunoșteau acest lucru, dar Elon Musk este cel mai bogat om din lume. Dacă până acum, doar se făceau supoziții despre cât de bogat este Elon Musk, acum, sursele au dovedit că are cea mai mare avere, detronându-l pe Jeff Bezos, ce se afla pe prima poziție din acest punct de vedere până în ianuarie 2021. Se pare că în ultimul an, Elon a avut parte de afaceri înfloritoare, care i-au adus o creștere semnificativă a conturilor sale. 

În acest articol, vom dezbate viața celui mai bogat om, cât anume are de fapt în conturi, dar ceea ce este cel mai important, vom cunoaște povestea din spatele poveștii: ce l-a determinat să ajungă în acest punct și cum vede acesta viitorul. 

Ce a condus la averea pe care o are Elon Musk?

Nu doar să se află în top 10 cei mai bogați oameni, dar, începând cu prima lună a anului 2021, datorită acțiunilor pe care acesta le avea la Tesla (companie producătoare de mașini), a reușit să adune până la 202 miliarde de dolari. Totuși, competiția este strânsă, cel ce se află pe locul 2 în clasament, Jeff Bezos, pe care Elon l-a surclasat, având o avere de 185.7 miliarde de dolari. Diferența este de aproximativ 17 milioane de dolari, însă acest aspect este aproape irelevant, deoarece Jeff a fost de-a lungul timpului pe primul loc în top, având o evoluție constantă, în timp ce Elon Musk s-a bucurat de o creștere semnificativă în ultimul an, fapt ce certifică anticiparea corectă a anumitor evenimente, ce i-au adus acestuia încasări uriașe.

Dacă este să facem o retrospectivă a averii lui Elon Musk, putem observa că în anii anteriori, averea lui nu era atât de mare ca în anul în curs, nefiind în top 5 sau în topul celor 10 oameni cei mai bogați din lume. În anul 2020, averea lui însuma 24,6 miliarde de dolari, astfel văzându-se creșterea semnificativă de care s-a bucurat miliardarul în ultimul an. Elon Musk a început să fie în atenția tuturor, deși la vremea respectivă averea lui era mai mică decât a celor mai bogați oameni din istorie, încă din anul 2012, atunci când reușise să aibă venituri de 2 miliarde de dolari.

Dintotdeauna, acesta a fost un antreprenor de succes, implicat, care avea vise mari și pe care știa că le va realiza mai devreme sau mai târziu. Proiectele în care s-a implicat de-a lungul timpului, i-au adus experiența de care avea nevoie pentru a face lucrurile pe cont propriu, evident, bazându-se pe o echipă operațională extrem de bine pregătită.

A fost proiectat, inginer, cofondator, după care fondator, CEO pentru diferite companii, demosntrându-și și cultivându-și cunoștințele și capacitățile antreprenoriale, principalele valori ce l-au condus pe faimosul om de afaceri la suma de care se bucură în prezent și la titulatura de cel mai bogat om din lume. 

Poate mulți vor crede că este vorba doar de noroc. Ei bine, lumea afacerilor poate fi comparata uneori cu un cazinou. Ai nevoie și de noroc, dar când alegi o anumită gamă de jocuri de la cazinou, ca de pildă jocuri Casa Pariurilor, trebuie să știi că ai nevoie de mai mult decât noroc pentru a câștiga. La fel este și în business. Abilitățile tale de antreprenor și puterea de a acționa la momentul potrivit sunt mai importante decât norocul.

contributii jpg jpeg

Contribuțiile ce i-au crescut averea

Pentru a analiza contrbuțiile care i-au crescut considerabil averea, trebuie să specificăm faptul că aceste companii au avut un impact major, atât asupra vieții profesionale, cât și a celei personale. 

Elon Musk a știut să anticipeze momentul, astfel că a știut cu cine merită sau nu să se asocieze, ce industrie se va bucura de o creștere semnificativă sau, cel puțin, destul de avantajoasă. 

Cea mai importantă contribuție o are Tesla - compania electrică care va schimba viitorul tuturor. Compania Tesla este un pionier în producerea de vehicule electrice, dar și a altor accesorii care se alimentează cu energie solară, precum panourile solare, bateriile, în general tot ce nu are nevoie de combustibili sau alt tip de consumabil pentru a funcționa. De asemenea, este important de precizat faptul că această companie este și furnizorul central de stocare a bateriilor la scară globală. Elon Musk nu ar fi fost astăzi cel mai bogat om din lume, dacă nu ar fi fost parteneriatul cu Tesla.

Un alt business de succes pentru antreprenor este SpaceX, ce are ca specific fabricarea tehnologiilor de explorare spațială și aerospațială. SpaceX a fost un concept ce dorea să ofere o alternativă de transport mai rentabil în spațiu, cu scopul de a coloniza și alte planete, în special planeta Marte.

Paypal - portofelul electronic fără de care nu ar fi fost posibile multe tranzacții are un rol important și în viața profesională a lui Elon Musk. Chiar dacă, în prezent, miliardarul nu mai face parte din acest proiect, acesta a fost unul dintre cele mai importante proiecte gestionate de el și care i-au adus venituri considerabile și admirația tuturor persoanelor care s-au bucurat de aceste servicii. În prezent, aplicația are peste 350 de milioane de utilizatori activi, se utilizează serviciul pentru lucrurile de zi cu zi (plătirea facturilor, comenzile online), sau pantru diverse alte beneficii, precum finanțarea site-urilor de cazinou.

Cel mai important motiv pentru care Elon Musk a ajuns numărul unu

Deși are o avere considerabilă, la care mulți poate nici nu visează, sumele pe care le-a încasat miliardarul se datorează acțiunilor pe care le deține la companiile menționate anterior, ceea ce înseamnă că viitoarele cifre ale veniturilor sale sunt direct proporționale cu performanțele companiilor pe piața de valori. Acest lucru poate avea atât beneficii, cât și dezavantaje, pentru că această lume a burselor de valor este volatilă și extrem de sensibilă.

Desigur, cunoștințe acumulate de-a lungul timpului și exteriența de a analiza și cuatifica performanța și istoricul unei companii, l-au ajutat pe tinărul miliardar să ajungă acolo unde este în prezent.

ce urmeaza jpg jpeg

Ce urmează pentru cel mai bogat om din lume?

Fără îndoială, ideile sale au fost revoluționare și aproape întotdeauna au fost îndreptate spre metode alternative și sustenabile care să ajute lumea să evolueze. Cu sigurață, un geniu ca Elon Musk nu putea să se oprească aici. Urmatoarele sale proiecte vizează turismul spațial și colonizare planetei Marte, iar pentru acest pas, proiectul SpaceX este deja un punct de plecare pentru a pune în practică această idee. Un alt proiect este Hypoland 3D, o capsulă ce va permite oamenilor să se deplaseze intrateran pentru a ajunge dintr-o destinație în alta, fără a mai mai sta în trafic. De asemenea, își dorește să continuie ideea de sustenabilitate și de energie alternativă pe care a început-o cu proiectul Tesla, până la eliminarea în totalitate a combustibililor ce contribuie la poluarea planetei.

Concluzii

Uneori este important să ai o idee genială pe care să o pui în practică. Însă abia atunci intervin o serie de alte lucruri ce ar trebui să te caracterizeze: inițiativa, experiența, riscul și alte atribute ale unui afacerist de succes. Secretul lui Elon Musk? Idei ingenioase, combinate cu experiență și întotdeauna cu o echipă care să realizeze întocmai schițele și planurile sale.