Dezbatere Historia: Prăbușirea României Mari  De ce am cedat Basarabia | VIDEO jpeg

CONCURS: Historia şi Editura Corint vă oferă cartea «Conversaţii cu Molotov»

📁 Carte
Autor: Redacția

Editura Corint şi Historia vă oferă cartea "Conversaţii cu Molotov", o sinteză a celor 139 de e conversații pe care poetul Feliks Ciuev le-a avut cu Viaceslav Molotov de-a lungul a 17 ani, din 1969 pâna în 1986. Cu o consecvență specifică disciplinei de partid, Molotov își amintește despre camaraderia cu Lenin, despre rolul pe care l-a jucat în lovitura de stat bolșevică din octombrie 1917 și activitatea din timpul lui Stalin, cu negocierile pentru semnarea pactului germano-sovietic (1939), dar și despre înlăturarea sa din viața politică, petrecută în timpul lui Hrușciov. Necesitatea ideologică a terorii este justificată de Molotov cu aceeași consecvență.

„Conversațiile cu Molotov au fost publicate prima dată la Moscova, în 1991, fiind întâmpinate cu mare entuziasm. Diplomatul dezvăluia aspectele din centrul puterii sovietice și furniza informații inedite despre decizii, evenimente și personalități cunoscute.”

conversatii cu molotov 01 jpg jpeg

Răspunde corect la întrebarea "Ce funcţie a ocupat Molotov la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, când a semnat celebrul pact de neagresiune?", apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Conversaţii cu Molotov». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact ( conform regulamentului “Odata cu raspunsul la intrebarea concursului, participantii sunt obligati sa trimita si datele de identificare: nume si prenume, domiciliu, numar de telefon, e-mail.”). Câştigătorii, zece la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 20 aprilie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter în momentul tragerii la sorţi este obligatorie! Dacă nu sunteţi abonaţi la newsletter în momentul tragerii la sorţi, premiul se invalidează şi este extras un alt câştigător. Cei care sunt abonaţi mai vechi la newsletter participă automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie să îl mai facă este să trimită răspunsul pe email la întrebarea pusă de noi. 

Citeşte aici regulamentul concursului