Cinci metropole dispărute, ale căror urme impresionante încă mai pot fi admirate jpeg

Cinci metropole dispărute, ale căror urme impresionante încă mai pot fi admirate

Oraşele pierdute au existat, au fost prospere, au avut o mulţime de locuitori, au intrat într-o perioadă de declin, au dispărut şi mai târziu locaţia lor a fost uitată. Majoritatea acestor adevarate metropole antice au fost descoperite ulterior de arheologi, iar cultura şi civilizaţia lor au fost studiate de oamenii de ştiinţă. Iată un scurt top al celor mai mari şi mai remarcabile cinci oraşe dispărute care fascinează şi azi lumea.

Machu Pichu (Peru):Oraşul Pierdut al Incaşilor

image

Machu Pichu a fost un oraş situat la altitudinea de 2 430 metri pe creasta muntelui care umbreste Valea Urubama din Peru. Acesta este cel mai cunoscut simbol al Imperiului Inca. Se pare că a fost construit în jurul anului 1450 şi a fost abandonat 100 de ani mai târziu, când imperiul a fost cucerit de conchistadorii spanioli.

 Mai citeşte:

Obosiţi de traficul infernal? Plecaţi în vacanţă în oraşul fără şosele

În Paris în alb şi negru:Trebuie să ai grijă la buzunare

image

Deşi citadela se situează la numai 50 de kilometri de Cusco, capitala incaşă nu a fost descoperită niciodată deoarece a fost distrusă de spanioli. De-a lungul anilor pădurea tropicală a crescut în jurul ruinelor, ascunzându-le. Puţini erau cei care cunosteau locaţia acestora. În anul 1911 exploratorul Hiram Bingham a descoperit oraşul pierdut şi a lansat ipoteza ca acest oraş a fost locul în care a luat naştere civilizaţia incaţă. Mai târziu, oamenii de ştiinţă, care au studiat situl arheologic, au spus ca metropola ar fi fost, de fapt, locul de retragere al roialităţii incase în vremuri de război.

Click aici pentru a descoperi celelalte metropole pierdute