Cele mai scandaloase „recorduri” amoroase consemnate în istorie jpeg

Cele mai scandaloase „recorduri” amoroase consemnate în istorie

Încă de la începutul istoriei au circulat zvonuri privind viața amoroasă scandaloasă a monarhilor. Am selectat mai jos câteva „recorduri” amoroase scandaloase consemnate în diferite surse istorice... mai mult sau mai puțin credibile. 

Regele Solomon (973 – 933 î.H.) a avut la Curtea sa cam 700 de soții și până la 300 de metrese.

Lawrence Alma Tadema  Anthony and Cleopatra jpg jpeg

Întâlnirea dintre Marc Antoniu și Cleopatra, pictură de Sir Lawrence Alma-Tadema

Despre Cleopatra (69 – 30 î.H.), care s-a folosit de atracția sexuală pentru a obține plăcere, dar și ... putere, se spune că pusese să i se construiască un templu, unde veneau numeroșii săi amanți, pe care regina experimenta secretele erotice aflate de la prostituatele unui bordel din Alexandria. Mai greu de crezut este legenda care spune că se culca chiar și cu o sută de bărbați într-o singură noapte.

La Emperatriz Theodora   Jean Joseph Benjamin Constant jpg jpeg

Împărăteasa Teodora, pictură de Jean-Joseph Benjamin-Constant

Împărăteasa Teodora (cca. 508 548) obișnuia să apară în spectacole organizate tot de ea, echipată doar cu o ... panglică. Procopiu din Cezareea afirmă că Teodora dădea frecvente petreceri depravate, în care se „întreținea” cu zeci de bărbați. 

regina jpg jpeg

Regina Zingua a Angolei a fost una din cele mai feroce nimfomane din istorie. Ea avea un imens harem de bărbați, format în special din prizonieri de război, care fuseseră mutilați, conform credinței că astfel vor deveni mai performanți din punct de vedere sexual. Pe acești bărbați îi punea să se lupte între ei, iar învingătorul i se dăruia, ca premiu, pentru ca a doua zi să pună să fie executat. Culmea este că, la bătrânețe, Zingua s-a convertit la catolicism!

ecaterina jpg jpeg

Ecaterina cea Mare (1729-1796) avea un adevărat sistem de selectare a amanților, din care făceau parte medicul Rogerson și doamna Protas. Aceștia îi examinau în amănunt și îi puneau la încercare pe bărbați înainte de a-i declara apți pentru a o satisface pe împărăteasă. 

Regele Lapetamaka (sfârșitul sec. XVIII), din arhipelagul Tonga, avea datoria (conform tradiției) de a deflora toate fetele de pe insula pe care o avea sub stăpânire. El a afirmat în fața căpitanului Cook, cel care a descoperit insula, că nu avusese niciodată de două ori aceeași femeie și că se achita de sarcina sa de vreo 10 ori pe zi. Demn de menționat este că în acel moment avea cam 80 de ani.

Ibn Saud jpg jpeg

Ibn Saud (1880-1953), monarhul Arabiei Saudite, a avut raporturi sexuale cu câte trei femei pe noapte, începând de la vârsta de 11 ani, cu excepția perioadelor când era plecat la război.

Foto sus: Regele Solomon și soțiile sale, pictură de Giovanni Battista Venanzi (sec. XVII)