Cea mai crudă crimă din istorie: misterul morții Daliei Negre, neelucidat png

Cea mai crudă crimă din istorie: misterul morții Daliei Negre, neelucidat

Una dintre cele mai misterioase și crude crime din istoria Americii, cea a unei femei de 22 de ani supranumită "Dalia neagră", nu a fost elucidată nici la peste 70 de ani de când s-a petrecut.

Elizabeth Short avea 22 de ani când, în 15 ianuarie 1947, i-a fost găsit corpul fără viață pe o stradă din Los Angeles. Șocant este că trupul îi era tăiat în două și complet lipsit de sânge. Inițial, pentru că era atât de palidă, cel care a descoperit moartea lui Elizabeth a fost tentat să creadă că este doar un manechin de plastic lăsat de izbeliște pe iarbă, anunță cei de la BuzzFeed, care au pus cap la cap întâmplările.

Trupul îi fusese golit de sânge

dalia 1 jpg jpeg

Tăieturile au fost făcute cu o precizie de chirurg, căci niciunul dintre organele interne nu a fost afectat. Un rânjet sinistru îi fusese format pe chip de două tăieturi de o parte și de alta a gurii. Nu a fost găsit niciun strop de sânge la locul în care fusese cadavrul, semn că a fost plasat acolo după crimă.

La nouă zile de la sinistra descoperire, autoritățile au primit un plic în care se afla o scrisoare în care cuvintele erau formate din tăieturi din ziare, alături de o parte dintre lucrurile personale ale lui Elizabeth:certificatul de naștere, o veche agendă din care lipseau câteva pagini, dar și fotografii. Plicul fusese dat cu gaz pentru a nu păstra nicio amprentă care ar fi dat indicii cu privire la expeditor. În zilele următoare au fost primite mai multe scrisori, unele de mână, care păreau a veni din partea criminalului. Cu toate acestea, nu au existat dovezi care să le ateste veridicitatea.

Peste 60 de suspecți

Un număr impresionant de oameni ai legii s-a ocupat de caz. Au fost audiate sute de persoane și au fost anchetați în jur de 60 de suspecți.

Primul dintre ei, Robert Manley, cel care a condus-o la Hotelul Biltmore din Los Angeles, locul în care ea a stat în orașul californian, a trecut nu numai testul poligraf, dar chiar plecase în San Diego cu o săptămâna înaintea morții Daliei. Cel de-al doilea, Joseph Dumais, băuse alături de Elizabeth în San Francisco, doar cu câteva zile înainte ca femeia să fie găsită fără viață. A confesat că ar fi ucis-o, dar dovezile au arătat că era la o bază militară în ziua crimei. 

Medicul George Hodel, principalul suspect

Medicul George Hodel a fost suspectat de uciderea lui Elizabeth chiar de către fiul său George Hodel a fost considerat adevăratul ucigaș chiar de către fiul său Steve, care avea doar cinci ani la vremea crimei. Când Steve a crescut, a lucrat ca ofițer de poliție, iar după retragere și-a dedicat timpul investigării legăturii dintre tatăl său și Elizabeth Short. George Hodel a fost un chirurg apreciat și șeful unei clinici din Los Angeles, ceea ce arată că era capabil să o mutileze pe Dalia cu atâta precizie. De asemenea, era și un Don Juan cunoscut în epocă. A avut 11 copii cu cinci femei. Steve a descoperit și câteva fotografii în care păreau că este Elizabeth. Deși la acea vreme, specialiștii au spus că nu este ea, in 2014, alți experți au spus că seamănă 90-95% cu tânăra ucisă. Mai mult, după ani și ani a ieșit la lumină că medicul și-ar fi violat fiica atunci când aceasta avea 14 ani, dar a fost găsit nevinovat. 

La un moment dat, Hodel a intrat și în atenția poliției din L.A, care i-a pus microfoane în casă. În înregistrări, doctorul a fost auzit spunând: "Și dacă aș fi ucis-o pe Dalia Neagră, nimeni nu poate dovedi asta pentru că nu mai pot vorbi cu secretara mea, care este moartă". Poliția a dat dispărute dovezile, iar cazul a fost închis. 

În 2012, Steve Hodel, fiul lui George, a mers în casa părintească alături de un câine care a mirosit rămășițe umane. Deși asta nu indică prezența cadavrului lui Elizabeth, pentru că nu a fost îngropată, poate fi o dovadă că medicul nu era străin de crime. Cu toate acestea, poliția nu a redeschis cazul.