Ce trebuie să știți înainte de a achiziționa un acvariu de pești jpeg

Ce trebuie să știți înainte de a achiziționa un acvariu de pești

Autor: advertorial

Începerea unui acvariu este mult mai ușoară decât ați putea crede. Ca orice hobby, cu cât știți mai multe despre el, cu atât vă veți bucura mai mult de el. Așadar, iată doar câteva noțiuni de bază despre acvaristică, pentru a vă ajuta să începeți.

Cu cât mai mare, cu atât mai bine.

Credeți sau nu, unele acvarii de pești mai mari sunt de fapt mai ușor de îngrijit. Cu cât aveți mai multă apă, cu atât este mai ușor să mențineți „echilibrul" în mediul dumneavoastră. De aceea, vă recomandăm să începeți cu un acvariu de 75 litri sau mai mare. 

Amplasamentul contează mai mult decât credeți.

Pentru acvarii de pești, alegeți un loc ferit de lumina directă a soarelui, de ferestre, de gurile de încălzire sau de aerisire și de zonele cu trafic intens.

Faceți cunoștință cu instrumentele hobby-ului.

Filtru: 

Inima acvariului dumneavoastră care asigură apă curată și sănătoasă. Sistemele de filtrare duc ușurința întreținerii unor acvarii de pești la un nivel cu totul nou, atât pentru începători, cât și pentru pasionați. De la utilizarea inovatoare a tehnologiei până la un nou suport de filtrare cu carbon brevetat, fiecare caracteristică nouă a acestui sistem a fost proiectată cu gândul la simplitate și comoditate. Este un sistem de filtrare intuitiv care vă menține apa curată, iar peștii și plantele dumneavoastră sănătoase. Cu atât de multe modele disponibile, veți găsi cu siguranță unul care să se potrivească dimensiunii acvariului dumneavoastră.

Pompă de aer: 

Adaugă un impuls suplimentar de oxigen. Pompa pentru acvariu are o formă unică de dom și camere de amortizare a sunetului pentru a minimiza turbulențele și a produce un flux de aer lin și silențios. Designul său general funcționează pentru a elimina vibrațiile care produc sunet.

Încălzitor: 

Peștii nu-și pot produce propria căldură corporală, așa că se bazează pe temperatura apei. De aceea, un încălzitor pentru acvarii de pesti este esențial. Multe încălzitoarele au lumini indicatoare roșii/verzi care vă anunță când încălzitorul se încălzește (roșu) sau este în așteptare (verde). Termostatul de joasă tensiune menține apa la temperatura ideală fără a fi necesară nicio ajustare. Asigurați-vă că achiziționați încălzitorul corect pentru dimensiunea acvariului dumneavoastră. Cumpărarea unui încălzitor prea mic pentru rezervorul dvs. poate cauza o încălzire insuficientă. Este esențial să vă asigurați că acvariul dvs. este echipat cu o capotă sau un baldachin de sticlă pentru a reține căldura în interiorul acvariului. Pentru siguranța dumneavoastră, unele încălzitoare se vor opri dacă este detectat un scurtcircuit electric.

Termometru: 

Temperatura medie ideală pentru peștii tropicali de apă dulce este de 25º C.

Iluminare: 

În medie, ar trebui să lăsați o lumină de acvariu aprinsă timp de 8-12 ore; 10 este ideal.

Pietriș: 

Pe lângă faptul că adaugă frumusețe naturală, pietrișul oferă bacteriilor benefice un loc de viață. Aceste bacterii ajută la descompunerea deșeurilor pe care le creează peștii dumneavoastră.

Faceți-l locuibil, respirabil și sănătos.

Adăugați întotdeauna un balsam atunci când adăugați apă de la robinet în acvariu pentru a o declorura. „Ciclarea" unui acvariu înseamnă creșterea bacteriilor sănătoase pe un nou sistem de filtrare, astfel încât acesta să filtreze toxinele periculoase. 

Adăugarea unui tratament al apei reface oligoelementele și mineralele esențiale între schimburile de apă. Acest lucru ajută la evitarea „stării de stătut" a apei din acvariu.

Începeți cu un singur pește, de preferință ieftin. Iată de ce.

Atunci când înființați un acvariu pentru prima dată, doriți să vă asigurați că acvariul este ciclat corespunzător și că echipamentul funcționează. De aceea, cel mai bine este să începeți cu un pește „de test" ieftin de la vânzătorul local de pești.

Nu toți peștii se comportă bine împreună. Peștii diferiți au personalități diferite. Peștii comunitari sunt buni parteneri de acvariu, în timp ce peștii agresivi au nevoie de parteneri speciali, sau chiar de niciunul. Întotdeauna este bine să vă consultați cu vânzătorul local de pești cu privire la cel mai bun amestec de specii. Și, în mod specific, peștii tropicali și peștii aurii nu ar trebui să se amestece.

Accesorii

Crearea unui acvariu frumos este unul dintre cele mai plăcute aspecte ale deținerii unui acvariu. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să începeți.

    • Folosiți o varietate de plante mici, medii și mari. Plantele artificiale arată real și sunt ușor de întreținut. Dar plantele reale ajută la echilibrarea anumitor substanțe biochimice și nutrienți. 
    • Creați un punct focal dramatic folosind un singur element, cum ar fi o anemonă albă sau o ciupercă.
    • Peșterile și tunelurile decorative oferă peștilor un loc unde să se ascundă și îi fac să se simtă în siguranță.