Ce să alegi între un MacBook și un iPad Pro? jpeg

Ce să alegi între un MacBook și un iPad Pro?

Autor: Redacția

Trebuie să admitem că decizia de alegere între un MacBook și un iPad Pro nu este ușor de luat. Pe de-o parte, pentru că, la prima vedere, cele două dispozitive par complementare, unul fiind un laptop, celălalt o tabletă.

De ce e atât de dificil de ales? Fără îndoială pentru că rolul tabletelor pare să fi scăzut în ultimii ani, chiar dacă ele au devenit tot mai performante și mai capabile. Și, dacă există unele care sunt chiar în topul performanțelor, atunci acestea sunt tabletele Apple.

Adesea, putem vedea că o tabletă iPad Pro are aproape aceleași funcționalități cu un laptop și care, pentru un utilizator mediu, este mai mult decât suficient. Tocmai de aceea spuneam că e dificil de dat un răspuns: ce ar trebui să cumperi? Un MacBook sau un iPad Pro?

eMAG: MacBook Pro - oferte (LINK)

Mulți dintre noi sunt încă reticenți la tastaturile tactile, deși le folosim zi de zi pe telefoane. Dar nici măcar așa nu putem exclude un iPad Pro din opțiuni, dat fiind că aceasata vine cu o tastatură externă care poate fi conectată la tabletă, astfel că poate fi folosită atât ca tabletă, cât și ca laptop. Adică aproape ca un MacBook.

Înainte de un răspuns definitiv la întrebarea din titlu, trebuie să stabilim clar pentru ce vom folosi cu precădere dispozitivul? Navigat pe web? În acest caz, un iPad Pro ar avea avantaj. Puțini sunt cei care pot nega că cel mai intuitiv și comod mod de a naviga pe Internet este cu un ecran tactil și cu un ecran de dimensiuni medii. Mult mai comod decât cu o tastatură și un mouse, asta e sigur.

Dezavantajul ar fi că anumite pagini vor încărca versiunea mobilă, ca și cum ar face-o pentru un iPhone, nu pentru desktop. Acest lucru înseamnă că aceste pagini ar avea mai puține funcționalități decât ar avea pe un MacBook.

MacBook Pro - oferte eMAG (LINK)

Dacă vrei un dispozitiv pe care să scrii mai des decât să petreci timp pe internet, atunci trebuie să vedem care dintre ele e mai bun la acest capitol. Fie că e vorba de trimis mail-uri sau pentru a redacta rapoarte pentru muncă.

La acest capitol, cu siguranță MacBook ar câștiga pentru că are tastatură integrată. Așa cum am zis, și iPad Pro are o tastatură, dar mult mai practică este cea de pe laptopul MacBook. În plus, MacBook are un procesor mai rapid, ceea ce îl face mai eficient.

Dacă folosești dispozitivul pentru vizionat de filme mai mult, iPad este cel care e în avantaj. Poat fi așezat pe masă sau pe orice suprafață, grație suportului său, poate fi ținut în mâini sau în poală, în funcție de preferințe. Ceea ce, să recunoaștem, ar fi mai dificil de făcut cu un MacBook.

După toate cele trei funcționalități de bază enumerate mai sus, un alt aspect important este durata bateriei. Apple nu s-a caracterizat, pe telefoanele sale mobile, cu cele mai bune baterii. Cum stă situația, așadar, pe iPad Pro sau pe MacBook? Sunt mai bune bateriile pe aceste dispozitive?

În general, atât MacBook, cât și iPad au baterii sensibil mai durabile decât un iPhone și pot fi folosite întreaga zi fără a fi necesar să le reîncarci. E adevărat, trebuie să ții cont că iPad-ul e conectat practic permanent la rețeaua 4G și asta afectează nivelul bateriei, deci autonomia ar fi mai bună pentru un MacBook.

MacBook Pro - oferte (LINK)

Cum am menționat mai devreme, e posibil să achiziționezi un iPad cu o cartelă SIM și, astfel, ești conectat permanent la rețeaua 4G cu toată autonomia utilizării datelor și de acces la internet care vine cu asta. La ce bun să ai baterie care ține toată ziua, dacă nu te poți conecta la internet decât dacă ai o rețea Wi-Fi în preajmă? Deci la capitolul conectivitate, iPad Pro câștigă, pentru că ne oferă acces la internet în orice loc, fără limite.

Tastatura este un alt amănunt important când vine vorba de ales între MacBook și iPad. Milennialii și generația anterioară lor nu sunt foarte mari fani ai tastaturilor tactile, ci preferă tastaturile tradiționale. În consecință, este important și acest aspect, dat fiind că e modul în care interacționăm cu dispozitivul nostru electronic.

Astfel, Apple nu a uitat de cei care nu suportă tastaturile tactile și a inclus în pachetul iPad-ului Pro posibilitatea de a avea tastatură tradițională, dar adaptată unei tablete. Totuși, e clar că, deși încearcă să imite o tastatură de laptop, nu se poate ridica la înălțimea „originalului”, tastatura de MacBook.

Tastatura acestuia din urmă este mai ușor de folosit și are o textură mai comodă la atingere decât tastatura de pe iPad. Tastatura MacBook-ului este și retroiluminată, așa că poate fi folosită și pe întuneric, fără probleme.

MacBook Pro - oferte (LINK)

Așadar, după toate cele amintite până acum, putem desprinde concluzia: dacă avem nevoie de dispozitivul nostru mai mult pentru muncă, un MacBook este mai eficient. Dacă preferăm divertismentul, iPad-ul câștigă. În o