Ce personaje istorice au dat numele unor băuturi faimoase jpeg

Ce personaje istorice au dat numele unor băuturi faimoase

Există o serie de personaje ale istoriei peste care nu trebuie să ne facem griji că se va așterne uitarea; numele acestora au rămas adânc întipărite, în memoria consumatorilor de... alcool. Astfel... 

Alexandra – este un cocktail ce conține cremă de cacao, gin sau cognac și frișcă, care și-a primit numele de la țarul Alexandru I (1801 – 1825), la 100 de ani de la moartea acestuia.

Bloody Mary – celebrul amestec de suc de roșii cu vodcă, a fost „inventat” de Fernand L. Petiot, barman la Harry’s New York Bar din Paris, în 1920. Numele vine de la regina Angliei, Maria I Tudor, (foto sus), (1553 – 1558), supranumită „Sângeroasa“ (Bloody).

Dom Pérignon – este faimoasa șampanie care a primit numele călugărului care a trăit între 1638 și 1715 și care a descoperit procedeul de obținere a savuroasei băuturi. Cei care au „botezat“ șampania cu acest nume au fost viticultorii Moët și Chandon.

Rob Roy – combinația de scotch, vermut dulce și bitter, servită cu o cireașă sau marasquin, poartă numele faimosului erou popular scoțian din secolul al XVIII-lea.

Margarita – un cocktail pe bază de tequila, al cărui „autor” este barmanul mexican Carlos Herrera, prin 1938 – 1939. Numele provine de la o cunoscută dansatoare, Marjorie King, care era alergică la toate tipurile de alcool, mai puțin tequila.