Ce meserii au avut Stalin, Mussolini, Pol Pot, Franco şi alţi mari tirani ai lumii înainte de a deveni dictatori jpeg

Ce meserii au avut Stalin, Mussolini, Pol Pot, Franco şi alţi mari tirani ai lumii înainte de a deveni dictatori

De la profesori la ajutor de bucătar, cei mai celebri despoţi din istoria recentă au avut o varietate de meserii înainte de a prelua frâiele conducerii şi de a deveni tirani. Nicolae Ceauşescu figurează şi el alături de Pol Pot, Stalin, Hitler sau Mussolini într-o selecţie făcută de publicaţia Business Insider.

Dictatorii prezentaţi de publicaţia Business Insider, printre care şi Nicolae Ceauşescu, au avut meserii dintre cele mai diverse înainte de a ajunge la conducere, multe dintre ele cu nimic ieşite din comun.

Dictatorul italian Benito Mussolini (foto jos)a lucrat la început ca învăţător, orientându-se apoi spre jurnalismul politic. Acesta a părăsit Italia pentru Elveţia unde a avut o serie de locuri de muncă până ce s-a consacrat, devenind jurnalist politic. După cum se precizează în Enciclopedia Britanică, Benito Mussolini “a lucrat ca învăţător pentru o perioadă de timp, dar a realizat rapid că era total nepotrivit pentru această muncă”. Atunci a părăsit Italia, relocându-se în Elveţia.

Dictatorul Coreei de Nord Kim Il-Sung a fost maior în cadrul armatei sovietice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În anul 1930, Kim Il-Sung s-a alăturat rezistenţei coreene care lupta împotriva ocupaţiei japoneze. Mai târziu, despotul a condus un contingent coreean de pe poziţia de maior în cadrul armatei sovietice, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Continuarea pe adevarul.ro