Cazinoul favorit al lui Frank Sinatra a fost închis jpeg

Cazinoul favorit al lui Frank Sinatra a fost închis

Frank Sinatra, Dean Martin şi Sammy Davis Jr. au transformat locul lor preferat, Cal Neva, într-unul dintre cazinourile celebre, la începutul anilor '60. Marilyn Monroe şi-a petrecut ultimul weekend în această staţiune, înainte să se sinucidă, în august 1962. Deşi veniturile cazinoului au avut de suferit din cauza crizei financiare, patronii speră să redeschidă afacerea până la sfârşitul anului.

În 2009, veniturile cazinourilor de pe malul lacului Tahoe s-au redus la jumătate faţă de cele din 1993, a declarat William Eadington, profesor de economie şi profesor la Institutul pentru Studiul Jocurilor de Noroc de la Universitatea din Nevada, Reno.

"Când intervin asemenea greutăţi, cei mai slabi operatori sunt scoşi din joc", a spus el. "Cazinourile mai vechi, precum Cal Neva, nu au foarte multe de oferit, în această situaţie", a adăugat specialistul.

Frank Sinatra a fost chiar patron al acestui cazinou, din 1960 până în 1963, aducându-şi prieteni precum Marilyn Monroe şi Joe DiMaggio în acest loc. De altfel, cabana în care Monroe şi-a petrecut ultimul weekend face parte din turul pentru vizitatori. Sinatra a renovat cazinoul pentru a-l face prietenos pentru celebrităţi. Astfel, în anii în care el a fost patronul localului, a construit o pistă de aterizare pentru elicoptere, o cameră VIP, dar şi tunele prin care celebrităţile puteau intra în clădire, fără a fi văzute de restul lumii.

Potrivit personalului din prezent, cazinoul era, în perioada lui Frank Sinatra, unul dintre cele mai celebre locuri. Totuşi, lui Sinatra i-a fost retrasă licenţa după ce a fost raportată prezenţa mafiotului Sam Giancana în cazino.

Deşi cazinoul va fi închis, restul facilităţilor, restaurantul şi cafenelele, vor rămâne deschise.