Castigatorii! Historia şi Editura Corint te invită la concurs! jpeg

Castigatorii! Historia şi Editura Corint te invită la concurs!

Autor: Redacția

Câștigă cu Historia și Editura Corinto carte deosebită: Attila Hunul-Teroarea barbară şi prăbuşirea Imperiului Roman de Christopher Kelly în cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “Care era porecla lui Attila in epocă?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Attila Hunul-Teroarea barbară şi prăbuşirea Imperiului Roman.

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 28 Iunie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Attila Hunul – barbar nelegiuit şi războinic legendar – a devenit, de-a lungul timpului, întruchiparea cruzimii fără limite. Atacurile sale violente, ca un val sălbatic al morţii şi distrugerii, au depăşit hotarele Imperiului Roman. Teroarea a zdruncinat un imperiu care fusese creat prin cuceririle lui Iulius Caesar cu cinci secole în urmă. Cartea de faţă merge pe urmele adevăratului Attila Hunul. Pentru prima oară ne este dezvăluită istoria unui om politic abil, a unui strălucit comandant militar, care a profitat în mod surprinzător atât de puterea, cât şi de slăbiciunea Imperiului Roman.

Călătorim, alături de Attila şi de hunii lui, din stepele bătute de vânt ale Asiei până în bogata cetate Constantinopol, din pusta ungară până în câmpiile rodnice din Champagne, Franţa.

Provocându-ne să medităm asupra ideilor pe care ni le-am format despre barbari şi romani, despre imperialism şi civilizaţie, despre terorişti şi supraputeri, autorul ne propune captivanta poveste a unui conducător remarcabil, care a contribuit la prăbuşirea unui imperiu şi a determinat reconfigurarea hărţii Europei.

“De la Attila la Revoluţia Ungară, miturile se dovedesc mult mai tenace decât istoria. Asta nu ne scuteşte însă de o lectură critică de felul celei, excelente, pe care ne-o propune Christopher Kelly;dimpotrivă, ne obligă la o asemenea disciplină a spiritului. Fără această lectură critică, ne delectăm cu basme, dar ne ignorăm adevărata identitate istorică.” (Prof. univ. dr. Zoe Petre)

3 2 1 corint jpg jpeg