Câştigătorii cărţii 1989, Prăbuşirea Imperiului Sovietic, din cadrul consursului nostru jpeg

Câştigătorii cărţii 1989, Prăbuşirea Imperiului Sovietic, din cadrul consursului nostru

Autor: Redacția

Update. Câştigătorii sunt: 

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte interesantă despre unul dintre cele mai controversate momente ale istoriei:1989, Prăbuşirea Imperiului Sovieticîn cadrul concursului "O ZI DIN ISTORIE!"

Răspunde corect la întrebarea “În ce an are loc lovitura de stat din URSS?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii1989, Prăbuşirea Imperiului Sovietic

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 6 Septembrie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

1989, Prăbuşirea Imperiului Sovietic

La începutul anului 1989, Cortina de Fier mai diviza încă Europa. Ea însemna mai mult decât cei 300 de kilometri de ziduri din beton și sârma ghimpată. Era granița dintre Occident și țările estice, dintre capitalism și comunism, dintre două sfere de putere aflate de 50 de ani într-un conflict mut, Razboiul Rece. Șase state europene estice se aflau la acea dată în spatele Cortinei și sub influența sovietică. Până la sfârșitul anului, însă, Polonia, Cehoslovacia, Germania de Est, România, Ungaria și Bulgaria au răsturnat dictaturile care le guvernau. În doar câteva luni, revoluțiile au pus capăt deceniilor de opresiune și, cu excepția cazului particular al României, ele au fost „de catifea“, fără victime și vărsare de sânge.