Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Mustafa Kemal Ataturk» CÂȘTIGĂTORII jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Mustafa Kemal Ataturk» CÂȘTIGĂTORII

📁 Carte
Autor: Redacția

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Mustafa Kemal Ataturk», în cadrul concursului „O ZI DIN ISTORIE!".

CÂȘTIGĂTORII SUNT:  Ramona Neculai, Cosma Catalin, Maria Balta, Andrei Joldis, Ioan Koga 

Răspunde corect la întrebarea „În ce an a devenit Mustafa Kemal președintele Turciei?”, apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii Mustafa Kemal Ataturk. Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 15 iunie.

Concursul se desfășoară în perioada 2-15 iunie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Mustafa Kemal Ataturk, de EDWARD J. ERICKSON 

Mustafa Kemal a fost unul dintre cei mai mari comandanți militari ai secolului XX și, totodată, părintele Turciei moderne. Născut la Salonic într-o familie din clasa de mijloc, a luptat în Războiul Italo-Turc din 1911–1912 și în Războaiele Balcanice din 1912 –1913, înainte de a prelua comanda Diviziei a 19-a, cu baza la Gallipoli (Gelibolu), în timpul Primului Război Mondial. Meritele sale incontestabile i-au adus promovarea la comanda corpului de armată în luptele împotriva rușilor, în Caucaz, iar după terminarea războiului a preluat conducerea forțelor naționaliste care luptau împotriva ocupării Turciei, înfruntându-i pe greci la Smirna (Izmir) și apărând integritatea teritorială a Turciei. Numit „Omul Destinului“ de către Winston Churchill, abilitățile lui de comandant au fost esențiale pentru succesul forțelor sale atât la Gallipoli, cât și în timpul Războiului de Independență. Cartea prezintă viața unui mare comandant care, după ce a condus armata naționalistă la victorie, a pus bazele Republicii Turce moderne și a devenit primul ei președinte din istorie, luând numele de Atatürk, Tată al Turcilor.

coperta ataturk jpg jpeg