Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Contele negru  Povestea adevăratului Monte Cristo» jpeg

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită: «Contele negru. Povestea adevăratului Monte Cristo»

📁 Carte
Autor: Redacția

Câștigă cu Historia și Editura Litera o carte deosebită:«Contele negru. Povestea adevăratului Monte Cristo». 

CÂȘTIGĂTORII sunt:

Iuliana Blajan

Burduaza Ileana

Stanescu Ana-Maria

Mihaela Hanelore Pătrașcu

Hrimiuc Silviu 

Răspunde corect la întrebarea „Cine este autorul romanului Contele de Monte Cristo?” şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Contele negru. Povestea adevăratului Monte Cristo». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail concurs.historia@historia.ro împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorii, cinci la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 30 mai.

Perioada de concurs este 16-30 mai.

ATENTIE! Abonarea la newsletter in momentul tragerii la sorti este obligatorie! Daca nu sunteti abonati la newsletter in momentul tragerii la sorti, premiul se invalideaza si este extras un alt câştigător.Cei care sunt abonati mai vechi la newsletter participa automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie sa il mai faca este sa trimita răspunsul pe email la intrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului

Contele negru. Povestea adevăratului Monte Cristo, de Tom Reiss (Premiul Pulitzer 2013)

Generații întregi de cititori au fost fascinate de personajele lui Alexandre Dumas, mai ales de eroul nedreptățit din Contele de Monte-Cristo și de spadasinii curajoși din Cei trei muschetari. Cu toate acestea, puțini știu că aceste personaje memorabile au fost inspirate de tatăl lui Dumas, generalul Alex Dumas, fiul unui conte francez și al unei sclave negre din Haiti.

Tom Reiss îl readuce la viață pe generalul Dumas cu ajutorul corespondenței nepublicate până acum și al cercetărilor istorice meticuloase, furnizându-ne contextul necesar pentru a înțelege cât de excepțională a fost viața sa de general mulatru, într-un imperiu clădit pe munca sclavilor. Din momentul în care a reușit singur să păstreze un pod în Alpi, împotriva a douăzeci de inamici, și până în anii în care a fost ținut prizonier într-o fortăreață, Alex Dumas s-a dovedit a fi un personaj captivant, pe care nici măcar imaginația debordantă a fiului său nu l-ar fi putut inventa.

 „Reiss îndepărtează vălul uitării de pe imaginea lui Alex Dumas... Această carte remarcabilă este un adevărat monument dedicat memoriei lui.“        (Washington Post)

 „Impresionant... Reiss își conduce povestirea într-un ritm captivant...“         (Wall Street Journal)

 „O lucrare detectivistică realizată de un autor premiat...“         (The Daily Mail)

contele negru coperta cvr c1 final jpg jpeg