Cartea de identitate a unui sportiv israelian ucis la JO de la Munchen, returnată familiei jpeg

Cartea de identitate a unui sportiv israelian ucis la JO de la Munchen, returnată familiei

📁 Istoria Sportului
Autor: Redacția

Cartea de identitate a unuia dintre cei 11 sportivi israelieni ucişi de un comando palestinian la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, a fost returnată familiei acestuia, a anunţat Ministerul israelian de Externe. Sportivul respectiv este Eliezer Halfin (lupte).

"Cartea de identitate a fost păstrată în toţi aceşti ani de către un ofiţer de poliţie german, care i-a dat-o înainte de a muri fiului său, Holzer Tilmann, acesta din urmă ducând-o apoi la ambasada Israelului în Germania", se arată într-un comunicat al ministerului israelian, citat de gsp.ro.Documentul i-a fost înmânat miercuri Rimei Goldwasser, sora sportivului ucis, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul ministerului, în prezenţa ambasadorului Germaniei, Harald Kindermann, şi a familiilor altor sportivi asasinaţi la Munchen.

În data de 5 septembrie 1972, 11 membri ai delegaţiei olimpice israeliene, un poliţist german şi cinci membri ai unui comando al organizaţiei palestiniene "Septembrie negru" au fost ucişi în urma luării de ostatici din satul olimpic.