Burse pentru cercetare în India jpeg

Burse pentru cercetare în India

Autor: Alina Ciobotaru

          Guvernul Indiei a anunţat de curând că va oferi românilor posibilitatea de a studia limba hindi prin intermeiul unor burse. Acestea sunt oferite prin intermediul Central Institute of Hindi,  din Agra. Oportunitatea aceasta se datorează programului , , Propagation of Hindi Abroad’’, iar bursele sunt valabile pentru anul universitar 2014 – 2015.

            Una din facilităţile oferite de către realizatorii programului este că biletul de avion pentru transportul internațional va fi asigurat de către KHS (Kendriya Hindi Sansthan ). Informații suplimentare despre bursele oferite se găsesc pe site-ul www.hindisansthan.org. De remarcat este faptul că termenul limită până la care Ambasada Indiei la București primește aplicațiile este 11 mai 2014.

            Anunţul a fost publicat de curând pe site-ul oficial al Ministerului Culturii. Aceasta este o ocazie specială prin care tinerii studenţi de la istorie, limbi străine, filosofie interesaţi de cultura fascinantă a Indiei pot ajunge în India şi îşi pot petrece acolo un an întreg dedicate studiului. Doar doi studenţi vor fi selectaţi prin acest program. Centrelul de studiu unde pot ajunge sunt Agra-Institutul principal de studiere pentru limba hindi.