Audrey Hepburn şi Hubert de Givenchy, un cuplu rupt din rai jpeg

Audrey Hepburn şi Hubert de Givenchy, un cuplu rupt din rai

📁 Istoria Modei
Autor: Redacția

„Ale lui sunt singurele haine în care sunt eu însămi. Este mai mult decât un couturier, este un creator de personalitate”, afirma Audrey Hepburn. Laudele erau adresate dragului său prieten, designerului Hubert de Givenchy, un propovăduitor al esteticii vestimentare rafinate şi elegante. Givenchy şi Audrey Hepburn au fost un duo celebru care a reuşit să facă istorie în moda de film – rochia neagră din filmul „Mic dejun la Tiffany” devenind un simbol în modă.

După apariţia filmului „Vacanţă la Roma”, cariera cinematografică a actriţei Audrey Hepburn a fost una extrem de prolifică. Nu numai că a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, dar a lansat şi un nou stil – acela al unei fetişcane elegante, dar cu un farmec uşor băieţesc. Revista „Vogue” o numea „fata minune de azi”.

Prima întâlnire dintre Audrey şi Givenchy este deja binecunoscută. În 1953, ea a mers la Paris, în căutarea unei garderobe elegante pentru rolul său din filmul „Sabrina”. În anunţ, i se spunea actriţa de film Miss Hepburn. Aşa că, atunci când a văzut-o, Givenchy a fost puţin uimit să vadă că nu era vorba despre Katharine Hepburn, ci despre o femeie şarmantă şi poznaşă, îmbrăcată în pantaloni capri, balerini, un tricou legat în talie şi cu o pălărie de gondolier pe cap. Şi mai mare i-a fost mirarea când Audrey a început să îi vorbească în franceză.

Audrey l-a rugat pe el să-i creeze hainele Sabrinei. Givenchy lucra, la acel moment, la a doua sa colecţie, după ce lucrase pentru lucien Lelong şi Elsa Schiaparelli. Astfel că, aflat la început de drum, i-a explicat actriţei că nu putea accepta responsabilitatea de a crea şi de a produce o garderobă de film. În schimb, i-a propus să vadă piesele deja terminate şi să-şi-o aleagă pe oricare îi place. Zis şi făcut. Audrey a ales câteva ţinute care erau perfecte pentru rolul ei:rochiţa neagră din satin cu decolteul „bărcuţă”, costumul gri-cărbune pe care îl poartă în staţia de tren în drum spre America şi rochiţa albă din mătase cu decoraţiuni florale, pe care o poartă la petrecerea familiei Larabee. Spre dezamăgirea amândurora, numele lui Givenchy nu a apărut niciunde în genericul filmului. Existau numeroase motive ce ţineau de contract, dar Audrey i-a promis lui Givenchy că această situaţie nu se va mai repeta.

13 63 jpg jpeg
11 80 jpg jpeg

Şi s-a ţinut de cuvânt. În următoarea peliculă, „Funny Face”, din 1957, la sfârşit, apare şi numele lui Givenchy. În acest film este evidenţiată frumuseţea şi eleganţa lui Audrey, precum şi talentul de a dansa. Rochia de mireasă pe care a purtat-o Audrey în acest film a devenit un model pentru multe mirese în anii ce au urmat.

24 22 jpg jpeg

Apoi a urmat „Mic dejun la Tiffany”, care a popularizat una dintre cele mai faimoase rochii – rochia neagră lungă, accesorizată cu şiraguri de perle. Lumea modei spune că aceasta ar fi fost născută într-o sclipire de geniu.

25 19 jpg jpeg

Givenchy a creat hainele pentru Audrey Hepburn şi în alte filme, precum „Şarada”, „Cum să furi un milion”, dar şi pentru garderoba sa personală.

9 95 jpg jpeg
10 82 jpg jpeg
3 169 jpg jpeg
6 0 png png
7 png png
5 0 png png
2 219 jpg jpeg
21 26 jpg jpeg
15 56 jpg jpeg
12 88 jpg jpeg
16 44 jpg jpeg
14 63 jpg jpeg
19 44 jpg jpeg
23 35 jpg jpeg
8 png png
4 417 jpg jpeg
1  rome 1961 jpg jpeg
17 40 jpg jpeg
18 42 jpg jpeg
20 34 jpg jpeg