Animale de companie prezidenţiale jpeg

Animale de companie prezidenţiale

Tot felul de creaturi au locuit la Casa Albă de-a lungul vremii;iată câteva dintre animalele de companie preferate:

Thomas Jefferson avea o mierlă care lua mâncare din gura preşedintelui.

Calul prea iubit al lui Zachary Taylor, Old Whitney, putea fi văzut adesea păscând pe peluza de la Casa Albă. Calul a luat parte la ceremonia funerară a stăpânului său, mergând chiar în urma sicriului.

Abraham Lincoln i-a dat fiului său două capre, Nanny şi Nanko, pe care micul Tad Lincoln le-a înhămat la un scaun răsturnat, din care a făcut o şaretă. Lincoln a adoptat şi nişte pisoi nou-născuţi care apăruseră într-o zi în biroul de telegraf al Departamentului de Război, insistând ca ofiţerii care se ocupau de telegraf să aibă grijă de ei în lipsa lui.

Soţia lui Rutheford B. Hayes, Lucy, avea o pisică siameză-presupusă a fi prima din ţară – care îi fusese trimisă de consulul american din Bangkok.

William McKinleyavea un papagal care putea să fluiere “Yankee Doodle”.

Theodore Roosevelt  avea o adevărată bătătură cu orătănii la Casa Albă. Printre numeroşii rezidenţi non-umani se numărau găini, urşi, şopârle, un papagal albastru, pe nume Eli, şi un porc numit Maude.

Calvin Coolidge era proprietarul unui raton pe care îl plimba în lesă prin împrejurimile Casei Albe.

Terierul scoţian al lui Franklin Roosevelt, pe nume Fala, era prezent la bordul vasului USS Augusta atunci când, în 1941, stăpânul său şi Winston Churchill au semnat Carta Atlanticului.

John F. Kennedy transformase Casa Albă într-un adăpost pentru ponei, papagali, hamsteri şi pentru Pushinka (un dar de la Nikita Hrusciov), fiica lui Strelka, căţelul rus trimis în spaţiu.

Să nu uităm că şi Bill Clinton a avut un animal de companie (nu, nu Monica – să vă fie ruşine! ): Buddy, un labrador ciocolatiu.

image

*****

sursa: Cormac O’Brian, Vieţile secrete ale preşedinţilor americani, Ed. Litera International, Bucureşti, 2008

istoriiregasite.blogspot.com