Adevarul despre moartea parintelui Arsenie Boca! Dezvaluim in premiera documente secrete ale Securitatii: "A fost sau nu otravit?" jpeg

Adevarul despre moartea parintelui Arsenie Boca! Dezvaluim in premiera documente secrete ale Securitatii: "A fost sau nu otravit?"

E un sfant pentru multi dintre romani, cu toate ca Biserica Ortodoxa nu l-a canonizat inca. Despre minunile pe care parintele Arsenie Boca le-a facut in timpul vietii exista un munte de marturii, insa moartea sa a lasat in urma cateva intrebari pentru care nimeni nu a gasit (pana acum) raspunsuri fundamentate pe dovezi solide. Au existat doar raspunsuri speculative, sumare.

•“A evadat sau nu de la Canal prin intrupare divina?”

•“Cine l-a turnat pe Sfantul Ardealului?”

•“I-a prevestit sau nu sfarsitul lui Nicolae Ceausescu?”

•“A fost sau nu otravit de Securitate?”…

Documente secrete din arhivele Securitatii au intrat in posesia noastra si vi le prezentam in exclusivitate! Mai mult, marturiile exceptionale ale unui istoric care a cercetat ani in sir dosarul parintelui vin sa stabileasca adevarul despre moartea acestuia.

Multa vreme, a fost propagata ideea potrivit careia Sfantul Ardealului ar fi fost otravit de Securitate, din ordinul dictatorului Nicolae Ceausescu. O nepoata indepartata a parintelui, Zoe Daian, a povestit intr-un interviu acordat agentiei Agerpres ca “Prin anii '80, Arsenie Boca a fost dus si la Ceausescu, care l-a intrebat:Hai, popo, am auzit ca tu prezici soarta unui om. De mine ce stii? Si Arsenie i-a spus:ntr-o zi de mare sarbatoare veti fi omorati amandoi! Ceausestii nu au crezut si i-au spus maiorului sa-l ia si sa nu-l mai vada".

Continuarea articolului aici