A apărut numărul de iunie al revistei Historia  Iată sumarul! png

A apărut numărul de iunie al revistei Historia. Iată sumarul!

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

Ediţia de iunie a revistei Historia este de acum la toate punctele de distribuţie a presei. Mărturii, portrete, poveşti demult uitate vă aşteaptă pe toţi, cu mic, cu mare, să le citiţi în noul număr.

Pe 2 iulie se împlinesc 515 ani de la moartea domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare. Așadar, pentru a marca acest moment, în Historia, numărul de iunie, puteți afla mai multe despre ultima parte a vieții domnitorului, ce i-a cauzat moartea și, mai ales, care este moștenirea pe care a lăsat-o urmașilor săi. La 515 ani de la dispariţia sa, Ştefan cel Mare rămâne în mentalul colectiv drept unul dintre cei mai importanţi lideri ai acestui spaţiu – iar comemorarea sa e un prilej potrivit pentru a-i evidenţia moştenirea.

Tot în acest număr „recuperăm” poveștile de viață ale unor personaje mai puțin cunoscute. Ați auzit de Isamu Noguchi, elevul japonez al lui Brâncuși? Sau de italianul Momolo, cel care a înființat primul teatru în București? Luați Historia de iunie și aflați mai multe despre destinele unor oameni care și-au adus aportul în universul artei.

Această ediție este cu sărbătoare – cu muzică și dans. În paginile revistei povestim despre prima vizită a familiei regale, din 1919, în Transilvania după Marea Unire – s-a lăsat cu hore încinse în primul oraș vizitat, Oradea. Apoi, două decenii mai târziu, românii aveau trecută în calendar Ceferiada, cea mai mare sărbătoare a căilor ferate române. Și pentru că am spus muzică și dans, vă poftim în universul disco. Yes, sir, I can boogie!

Ne întoarcem în timp, în Normandia, pe 6 iunie 1944, ziua în care a început eliberarea Europei. Așadar, nu ratați acest număr Historia. Luați, citiți și vă bucurați de istorie!

coperta iunie jpg jpeg
H 209 intreg 4 jpg jpeg