A apărut ediția de iunie a revistei Historia/ SUMAR png

A apărut ediția de iunie a revistei Historia/ SUMAR

Chiar dacă vremea de afară nu o arată, vara a sosit și odată cu ea cea mai nouă ediție a revistei Historia. Numărul lui Cireșar este de găsit la toate punctele de distribuție a presei (rețeaua Inmedio, chioșcuri de ziare și benzinării), dar și în format digital pe platforma paydemic.com. Iunie este lună de comemorare: se împlinesc 80 de ani de când România Mare nu mai este. Așadar, veți descoperi în acest număr radiografia unei tragedii: 27 iunie 1940.


Sumar iunie jpg jpeg

Era 26 iunie 1940, ora 10 seara. România primea nota ultimativă de la Moscova: cedarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord. În următoarele 24 de ore Regele Carol al II-lea avea să convoace de două ori Consiliul de Coroană. Oamenii de vază ai țării s-au împărțit în două tabere: pro și contra cedare. În 24 de ore, România, cea Mare, cea Întregită, cea de la 1 Decembrie 1918 înceta să existe. Vestea a căzut ca un trăznet de-o parte și de alta a Prutului. Dacă bucureștenii se așezau în genunchi, pe stradă, la aflarea veștii și își înălțau ruga către cer, basarabenii știau că vin rușii, iar asta însemna pentru mulți sfârșitul. La 80 de ani de la cedarea Basarabiei, vă invităm în culisele Consiliului de Coroană, dar și printre amintirile primelor zile de înstrăinare ale basarabenilor.

Abonează-te la Historia în format digital și poți câștiga un pachet de cărți oferit de editura Humanitas

Printre istorii, povești și amintiri, aducem în prim-plan următoarele personaje: Mihai Viteazul, Baruțu Arghezi, Adolf Hitler, Valter Mărăcineanu, Frida Kahlo și dinastia Grimaldi. Ce au ele în comun? Numărul de iunie al revistei Historia.

Luați, citiți și vă bucurați de istorie!


1 coperta jpg jpeg