5 mașini atât de bune încât sunt considerate opere de artă (P) jpeg

5 mașini atât de bune încât sunt considerate opere de artă (P)

Unele mașini sunt atât de emblematice din cauza esteticii lor sau a istoriei lor, încât sunt considerate adevărate opere de artă. În acest articol vă vom dezvălui câteva dintre vehiculele care pot fi găsite în colecția Muzeului de Artă Contemporană din New York, cunoscut și sub numele de MoMA.

MoMA recunoaște calitatea unor dintre vehicule și în colecția sa permanentă ne prezintă unele dintre vehiculele considerate opere de artă.

Cisitalia 202 GT

A fost produsă în 1948 și proiectată cu doar doi ani înainte de italianul Pininfarina. Motivul pentru care acest vehicul este considerat artă pură se datorează faptului că a fost o reușită tehnică și aerodinamică a mașinii care a schimbat modul de înțelegere a designului mașinilor după război.

Potrivit experților, acest vehicul este "nou, viu și eficient", motiv pentru care a rezistat până în prezent.

Structura sa din aluminiu a fost construită dintr-o matriță de lemn care a făcut procesul de producție foarte lung, ceea ce înseamnă că doar 170 de modele au fost produse între 1947 și 1952. Potrivit curatorului expoziției, vehiculul pare să păstreze sentimentul de un optimism postbelic, fără părți ascuțite, ci mai degrabă urmând un design curbat și rotunjit.

Willys-Overland M38A1

Acest model 4 × 4 a fost conceput în 1952 și rămâne un vehicul esențial în istoria industriei de automobile. Este un exemplu excelent al lumii de automotion, un instrument primordial în transport pe orice tip de teren capabil să transporte 226 de kilograme.

Vehiculul proiectat de compania americană Bantan, Ford Motor și Willys-Overland Motor a fost pus în muzeu în 2002. Jeep-ul a fost unul dintre cele mai performante vehicule tehnologice. După război, compania WillysOverland Motors a continuat să producă vehiculul atât pentru piețele civile, cât și pentru cele militare.

În 1952, compania a făcut-o mai rapidă, mai ușoară și mai mare, considerată cea mai bună mașină construită vreodată și numită acum M38A1. Designul și ingineria au fost o sursă de inspirație pentru aproape toate generațiile următoare de Jeep.

Volkswagen Beetle Tip 1 Sedan

Ce putem spune despre "Bocho" care nu a mai fost spus? Proiectat în timpul celui de-al doilea război mondial, acest vehicul a devenit o emblemă a modernității în Statele Unite în anii '50. De asemenea, cunoscut sub numele de Beetle, a fost foarte repede privit ca un fenomen internațional.

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type este una dintre mașinile sport care cauzează mai multe emoții. Acesta a fost cel mai rapid vehicul sportiv pe piață în 1961.

Influența modelului a fost concepută ca o uniune între mașina de curse și o mașină obișnuită cu un preț accesibil pentru piața largă. Aerodinamica autovehiculelor de curse a influențat designul caroseriei Jaguarului, lăsând pentru posteritate o siluetă foarte caracteristică și elegantă, demnă de un muzeu.

Smart fortwo 1998

Odată cu sosirea sa în muzeu mulți au criticat-o intens, dar motivul pentru care este considerată o operă de artă este datorită ingineriei. Mercedes a proiectat un vehicul de 2,44 metri lungime cu mobilitate similară cu orice alt vehicul și o adaptabilitate specială pentru mediul urban.

De la lansarea sa în 1998, aproape jumătate de milion de Smart-uri au fost produse, devenind una dintre cele mai utilizate mașini "europene" atunci când vine vorba de parcare în oraș.

Vreți să vă cumpărați o mașină? Nu vă permiteți sau nu vreți să vă o mașină nouă? Soluția perfectă în acest caz o reprezintă Auto Rulate București, un dealer autorizat, care deține un parc auto online de mașini second hand, de cea mai bună calitate și la prețuri avantajoase.

Dincolo de gamă variată de mașini, echipa Auto Rulate București vă oferă și numeroase avantaje pentru a putea intra cât mai rapid în posesia mașinii dorite. Dacă nu vă puteți cumpăra cu bani cash, puteți apela la unul dintre creditele oferite de acest dealer autorizat. Dobândă începe de la 6%, iar creditul vi se aprobă pe loc.

De asemenea, puteți beneficia și de credit fără dobândă, de garanție 12 luni, de revizie la livrare și verificare completă, de service personal și service post vânzare, de mașini cu km garantați 100%. Prin urmare, putem spune că Auto Rulate este dealerul expert de care aveți nevoie pentru o tranzacție de succes.