4 nave care au făcut istorie jpeg

4 nave care au făcut istorie

Mayflower. În 1620, nava Mayflower și-a început călătoria din Anglia către America de Nord. A sosit la Cape Cod două luni mai târziu după o călătorie foarte grea. Furtunile puternice și penuria de alimente au făcut ca această călătorie să fie un început greu pentru cei aflați la bord. Cei 102 de pelerini plecau din Europa pentru a scăpa de persecuțiile religioase și căutau să-și refacă viața în Lumea Nouă. Așezarea pe care au fondat-o, a doua colonie permanentă din Lumea Nouă după Jamestown, a fost numită New Plymouth.

Bismarck. Cea mai cunoscută navă de război din Al Doilea Război Mondial, crucișătorul german Bismarck, a navigat pe ape doar opt luni. Încercând să iasă în apele Atlanticului în mai 1941, s-a confruntat cu nava britanică HMS Hood, pe care a scufundat-o, incident care i-a făcut pe englezi să caute să se răzbune. Guvernul de la Londra a alocat apoi resurse importante pentru găsirea și scufundarea navei germane pentru a-și lua revanșa.

bundesarchiv bild 193 04 1 26 schlachtschiff bismarck 0 jpg jpeg

HMS Beagle. În 1831, nava HMS Beagle l-a purtat pe tânărul naturalist Charles Darwin în America de Sud. Călătoria de cinci ani la bordul acestei nave – unde Darwin avea la dispoziție o bibliotecă cu 400 de volume – a influențat teoria evoluționismului, formulată de naturalist în opera sa de căpătâi, Originea speciilor. 

hms beagle by conrad martens jpg jpeg

RMS Titanic. Cea mai cunoscută navă de pasageri din istorie, Titanicul a rămas în istorie din cauza tragediei ce a avut loc imediat după lansarea sa la apă. Cea mai mare și cea mai luxoasă navă a vremii, considerată de nescufundat, a lovit un aisberg la câteva zile după începutul primului său voiaj și s-a scufundat în apele reci ale Atlanticului de Nord. 

1200px RMS Titanic 3 jpg jpeg