30 de momente regale jpeg

30 de momente regale

📁 Carte
Autor: Redacția

De la nunţi şi naşteri, până la înmormântări şi scandaluri, TLC prezintă miercuri, 27 aprilie, 30 de momente regale (de la Charles şi Diana la William şi Kate), un program cu cele mai importante 30 de zile din ultimii 30 de ani, care au avut impact nu doar asupra Familiei Regale, ci şi asupra întregii lumi. Iată, mai jos, câteva dintre aceste momente.

La 29 iulie 1981, la St. Paul’s Cathedral a avut loc o nuntă ca-n poveşti, urmărită de 750 milioane persoane din întreaga lume. Prinţesa Diana, îmbrăcată într-o rochie din tafta de mătase şi împodobită cu dantelă, broderii lucrate manual, paiete şi 10.000 perle, cu o trenă de peste 8 metri lungime, spunea „Da“ în faţa prinţului Charles. Diana era îndrăgostită de Charles când s-a căsătorit cu el, dar în luna de miere a început să suspecteze că sentimentele ei nu erau împărtăşite. Adevărul era că el se căsătorise cu ea din obligaţie. Diana şi-a petrecut luna de miere mai întâi pe un yacht, unde Charles a citit mult, apoi la Balmoral, proprietatea Reginei din Scoţia, împreună cu familia lui. Un început nu foarte romantic pentru viaţa lor conjugală.

La 9 decembrie 1992, premierul John Mager anunţa că Prinţul Charles şi Prinţesa Diana se separau „în termeni amiabili“. Anunţul a avut loc după intense speculaţii în presă şi după ce au fost făcute publice casete intime stânjenitoare, care demonstrau că ambii soţi se făcuseră vinovaţi de infidelitate. La 31 august 1997, maşina în care se aflau Diana şi Dodi Al Fayed, urmărită de paparazzi, se izbea de zidul tunelului Pont D’Alma din Paris. Niciun pasager n-a supravieţuit (Diana, Dodi, şoferul). La 6 septembrie 1997 a avut loc înmormântarea prinţesei la Westminster Abbey, în Londra. Nefericitul eveniment a atras în oraş o mulţime uriaşă:3 milioane de oameni. Peste un milion de buchete de flori au fost lăsate la Palatul Kensington. La 9 aprilie 2005, Prinţul Charles s-a căsătorit cu Camilla Parker Bowles. La 16 noiembrie 2010, Prinţul William a cerut-o de soţie pe Catherine Middleton. Iar la 29 aprilie 2011, la Westminster Abbey, va avea loc nunta celor doi tineri. Kate poartă deja splendidul inel de logodnă al Dianei:un safir oval de 18 carate, cu diamante.TLCmiercuri, 27 aprilie, ora 21.00