3 sfaturi simple pentru a profita la maximum de noul dvs  televizor 4K jpeg

3 sfaturi simple pentru a profita la maximum de noul dvs. televizor 4K

Autor: advertorial

Așadar, v-ați luat un nou TV 4K. Minunat! Cu puțin noroc, acesta vă va aduce ani întregi de vizionare excepțională.

Înainte de a vă așeza în fața sa pentru primul maraton de seriale, există câteva modificări, ajustări și completări simple care vă pot ajuta televizorul să funcționeze chiar mai bine decât acum. O performanță mai bună echivalează cu o experiență și mai plăcută.

Cel mai bun lucru este că toate acestea sunt ușor de făcut și majoritatea nu vă vor costa nimic.

Unde să-l puneți?

Cu un televizor nou, merită să luați în considerare dacă amplasamentul televizorului dvs. actual este cea mai bună soluție pentru camera dvs. Niciun televizor nu poate concura cu adevărat cu lumina directă, cum ar fi cea de la ferestre, sau chiar cu reflexele de la lămpile puternice și corpurile de iluminat. Dacă vă gândiți să vă mutați mobila din camera de zi, să folosiți televizorul fie ca o scuză pentru schimbare, fie pentru că nu se potrivește fizic în locația veche, luați în considerare dacă noua locație va ajuta sau va afecta imaginea televizorului. Acesta nu trebuie să fie factorul decisiv în amplasament, dar merită să fie luat în considerare.

Fiecare cameră este diferită, dar lumina directă va spălăci o imagine iar reflectarea acelei lumini (poate pe cămăși, canapele sau piele), ar putea fi, de asemenea, enervante. Draperiile mai întunecate nu sunt niciodată o idee proastă pentru calitatea imaginii.

Dacă montați televizorul pe perete, luați în considerare unul care pivotează, astfel încât să puteți înclina puțin televizorul în timpul sesiunilor de vizionare de după-amiază.

O altă idee surprinzător de controversată este că a pune un televizor deasupra unui șemineu este o idee bună sau nu. Rețineți că plasarea unui televizor deasupra liniei vizuale poate duce la dureri de gât. Un suport de perete care coboară televizorul pentru vizionare ar putea atenua această problemă, deși este un cost suplimentar. Dacă utilizați șemineul, căldura și particulele adăugate ar putea afecta negativ televizorul. O mulțime de oameni își montează televizorul deasupra șemineelor și nu au probleme, dar alții regretă acest lucru. Este ceva de luat în considerare.

Configurare

Odată ce ați montat televizorul, fie pe suport, fie pe perete, este timpul să luați în considerare cablurile. Vechile dvs. cabluri HDMI, presupunând că încă le aveți, ar putea funcționa. Depinde de cablurile în sine și de ceea ce încercați să conectați.

Dacă doriți să conectați un player Blu-ray 4K nou sau un streamer media capabil de 4K HDR, atunci este posibil să aveți nevoie de cabluri noi. Din fericire, cablurile HDMI care funcționează cu 4K și HDR sunt ieftine. Dacă vă gândiți să treceți cablurile prin perete, există cabluri HDMI specifice pentru această utilizare.

Merită, de asemenea, să verificați serviciile Wi-Fi și internet ale casei dvs. Când a fost ultima oară când ați făcut asta? Doar pentru că ați putut transmite în flux HD nu înseamnă neapărat că veți putea transmite în flux 4K.

Setări / calibrare

Acum că totul este conectat și că ați trecut prin ecranele de configurare inițiale, este timpul să vă asigurați că setările televizorului sunt formate. Contrastul, luminozitatea, culoarea și temperatura culorii au un efect imens asupra calității imaginii.

Există trei moduri de a le seta corect: prin ochi, cu un disc și cu ajutor profesional.

Prin ochi este cel mai ușor, dar cel mai puțin precis. În esență, implică căutarea anumitor tipuri de imagini și efectuarea de ajustări în funcție de ceea ce vedeți. Apoi vă asigurați că nu arată greșit cu alt conținut.  

O modalitate mai ușoară și mai precisă este cu un disc de configurare. Aceasta implică și examinarea unor imagini specifice, dar în acest caz sunt modele de testare special concepute. Acestea vă vor aduce mult mai aproape de cele mai bune setări posibile. Veți putea vedea detaliile în umbre și lumini puternice, tonurile pielii vor arăta mai realiste și așa mai departe.

Ultimul pas este angajarea unui profesionist. Acest lucru costă mult mai mulți bani, dar cineva va veni la dvs. acasă și se va asigura că fiecare setare de pe televizor este exact corectă.