3 lucruri pe care trebuie să le știți despre televizoarele inteligente jpeg

3 lucruri pe care trebuie să le știți despre televizoarele inteligente

Autor: advertorial

Ce este un televizor inteligent? Poate fi greu să țineți pasul cu toate capacitățile oferite pe televizoarele conectate de astăzi. Dacă nu ați mai cumpărat un televizor de câțiva ani, s-ar putea să fiți surprins să vedeți că majoritatea televizoarelor de astăzi sunt considerate televizoare Smart, cu conectivitate la Internet și aplicații pentru streaming și funcții inteligente pentru casă.

Dar poate un TV Smart să fie mai bun decât un dispozitiv de streaming? Dar problemele legate de confidențialitate? Specificațiile vor varia, de asemenea, de la o marcă sau model la altul, motiv pentru care am creat acest articol la îndemână. Avem răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre televizoarele inteligente. 

Ce este un televizor inteligent?

Vechile televizoare, care pot afișa conținut doar de pe o antenă HDTV, cablu sau altă sursă A / V - sunt pe cale de extincție. Lumea conectată de astăzi așteaptă ceva puțin mai inteligent. Cu procesoare puternice, conectivitate la internet și software ușor de navigat, televizorul modern seamănă mai mult cu un smartphone sau tabletă, decât cu televizorul cu tub de altădată.

Televizoarele inteligente, la fel ca smartphone-urile și dispozitivele inteligente pentru casă, oferă conectivitate la internet și suport pentru o gamă largă de aplicații. Acestea vă oferă o lume cu noi opțiuni de divertisment, de la transmiterea de videoclipuri pe Netflix, la jocuri, verificarea rețelelor sociale și controlul unei case întregi pline de gadgeturi conectate, inclusiv cele mai bune dispozitive compatibile cu Google Home.

Un număr tot mai mare de modele includ acum instrumente de recunoaștere vocală, cum ar fi Google Assistant, pentru comutarea canalelor și căutarea de emisiuni. Majoritatea televizoarelor inteligente vor funcționa cu unul dintre cele mai bune difuzoare inteligente pe care le dețineți deja, iar câteva vor oferi unele sau toate aceleași funcționalități încorporate chiar în televizor.

Televizoarele inteligente au, de asemenea, funcții de casă inteligentă integrate, iar unele sunt chiar dispozitive de casă inteligentă în sine. Multe televizoare sunt compatibile cu alte dispozitive conectate din casă, inclusiv lumini inteligente și alți senzori, iar unele televizoare includ chiar și un tablou de bord dedicat pentru controlul tuturor dispozitivelor din casă.

Cum se conectează televizoarele inteligente la internet?

Un televizor inteligent folosește rețeaua de Internet de acasă pentru a furniza streaming video și servicii pe televizor și utilizează Ethernet cu fir și Wi-Fi încorporat pentru a rămâne conectat. Majoritatea televizoarelor actuale acceptă Wi-Fi 802.11ac, dar există și modele mai vechi, care pot utiliza în continuare standardul 802.11n. Unele dintre cele mai recente modele vor accepta, de asemenea, noul standard Wi-Fi 6, dar acestea sunt încă destul de rare.

Dacă noul dvs. TV Smart nu primește un semnal wireless suficient de puternic, aveți câteva opțiuni pentru a remedia problema. Dacă routerul dvs. are mai mult de 3 ani, un router Wi-Fi bun care acceptă 802.11ac ar putea rezolva problema. Extensiile de gamă Wi-Fi sunt, de asemenea, disponibile, dar aceste dispozitive necesită ceva timp și răbdare pentru configurare și instalare.

Routerele Mesh care extind acoperirea într-o casă oferă o altă opțiune. Acestea s-au dovedit a fi soluții excelente pentru persoanele care încearcă să acopere o casă mare cu o singură rețea Wi-Fi.

Ce servicii oferă televizoarele inteligente și cum se deosebesc unele de altele?

Indiferent de marca TV pe care o alegeți, televizoarele inteligente de astăzi vor oferi o varietate de servicii de streaming și opțiuni de conținut, inclusiv servicii precum Netflix, HBO și Amazon Prime Video.

Descopera si modelul TV LG OLED65BX3LB

Televizoarele inteligente oferă o modalitate excelentă de a vă bucura de streaming de muzică, multe servicii de radio pe internet precum Spotify fiind oferite pe majoritatea televizoarelor inteligente. Televizoarele inteligente vă permit, de asemenea, să vă bucurați de rețelele sociale și de site-urile de video, cum ar fi YouTube și Facebook.

Cele mai mari tendințe în televizoarele inteligente este includerea asistenților vocali, cum ar fi Google Assistant. Aceste instrumente interactive oferă aceeași funcționalitate ca majoritatea difuzoarelor inteligente și pot fi utilizate fie cu un microfon încorporat în telecomandă, fie (în unele cazuri) cu microfoane încorporate în televizor.

În cele din urmă, televizorul inteligent a devenit un hub central în casele noastre conectate, oferind compatibilitate și control pentru o casă plină de dispozitive conectate, de la sonerii la termostate inteligente.

Totuși, nu toate televizoarele inteligente sunt egale și nu fiecare platformă sau sistem de operare Smart TV va accepta aceleași aplicații și caracteristici. Unii producători se bazează pe sisteme de operare brevetate pentru televizoarele lor inteligente, cum ar fi software-ul Android TV pentru televizoare inteligente, webOS-ul LG și SmartCast-ul Vizio.  

Aceste sisteme de operare vor oferi toate unele sau chiar majoritatea caracteristicilor menționate mai sus, dar fiecare va avea propria selecție de aplicații, caracteristici și compatibilitate cu alte dispozitive. Fiecare sistem de operare Smart TV va avea, de asemenea, o interfață de utilizator diferită, iar acestea pot varia foarte mult.