15 fotografii care au rămas în istorie  Povestea din spatele imaginilor jpeg

15 fotografii care au rămas în istorie. Povestea din spatele imaginilor

Posibilitatea de a face fotografii a schimbat modul în care ne amintim de momentele speciale din viața noastră. Datorită lui Joseph Nicephore Niepce, un inventator francez care în anul 1822 pe baza unei descoperiri a lui Johann Heinrich Schultz, a reușit să realizeze o prima fotografie. Fără contribuția acestora, astăzi nu ne-am mai face astăzi fotografii pe care să le postăm pe rețelele de socializare.

În continuare, v-am pregătit o serie de fotografii marcante din istorie.

1. Prima fotografie din lume

1  Prima fotografie din lume jpg jpeg

Fotografia a fost realizată de către Joseph Nicephore Niepce și este prima fotografie din lume. Procesul care a dus la crearea acesteia a durat aproximativ 8 ore, de aceea lumina soarelui este prezentă pe ambele părți ale clădirii.

2. Privind în jos de-a lungul străzii Sacramento

Sacramento jpg jpeg

Fotografia a fost realizată în data de 18 aprilie 1906. Este cea mai faimoasă fotografie care înfățișează dezastrul produs de seismul care a zguduit California. Celebra fotografie care înfățișează resemnarea și neputința oamenilor în față dezastrelor naturale a fost făcută de Arnold Genthe cu ajutorul unei camere împrumutate.

3. Breaker boys

3  Breaker boys jpg jpeg

Această fotografie îi înfățișează pe copii care lucrau în domeniul exploatării cărbunelui. Aceștia aveau rolul de a separa cărbunele de impurități. Aceasta era o practică comună în secolul 19. Fotografia a fost realizată de Lewis Hine în 1910.

4. Linșajul lui Thomas Shipp și Abram Smith

4  Linsajul lui Thomas Shipp si Abram Smith jpg jpeg

J. Thomas Shipp și Abraham S. Smith erau doi tineri afro-americani pedepsiți de mulțimea furioasă care a ales să-i scoată din închisoare, să-i bată,iar mai apoi să-i spânzure. Aceștia erau acuzați de violul unei fețe.

5. Migrant mother

5  Migrant mother jpg jpeg

Fotografia o înfățișează pe Florence Owens Thompson, o femeie de 37 ani, mamă a 7 copii. Pe chipul femeii se poate observa tristețea, neputința și o durere sufletească apăsătoare din pricina sărăciei în care se regăsește. Aceasta s-a lăsat fotografiată cu condiția de a primi cele necesare de ale gurii pentru ea și cei 7 copii.

6. Hitler în Paris, 1940

6  Hitler in Paris 1940 jpg jpeg

Fotografia îl înfățișează pe Hitler alături de arhitectul său în Paris la scurt timp după cucerirea acestuia.

7. Ultimul evreu din Vinnitsa (Ucraina, 1941)

7  Ultimul evreu din Vinnitsa jpg jpeg

Fotografia a fost găsită într-un album personal al unui soldat. În total, în acea regiune au fost uciși 28.000 de evrei.

8. Victoria împotriva Japoniei (New York, 1945)

8  Victoria impotriva Japoniei jpg jpeg

Fotografia înfățișează bucuria determinată de încheierea celui de al Doilea Război Mondial. Soldatul extaziat abordează o asistentă pe care o sărută cu patos. Se spune că imediat după sărut, bărbatul a fost pălmuit. Fotografia a rămas emblema terminării războiului. 

9. Arborarea steagului sovietic deasupra Reichstag-ului din Berlin

9 Arborarea steagului sovietic deasupra Reichstag jpg jpeg

Soldații  Raqymzhan Qoshqarbaev și Georgij Bulatov arborează steagul sovietic deasupra Reichstag-ului în anul 1945. Fotografia a fost realizată de Yevgeny Khaldei..

10. Al Doilea Conciliu Vatican

10  Al Doilea Conciliu Vatican jpg jpeg

Aceasta este o fotografie a lui Papa Ioan al 23-lea în timp ce semna documentul ce dădea acordul pentru începerea Conciliului Vatican II. După moartea acestuia, Papa Paul al 6-lea a schimbat aproape toate principiile după care se ghida acesta.  

11. Dovada morții lui Che Guevara (Bolivia, 1967)

11  Dovada mortii lui Che Guevara jpg jpeg

După uciderea lui Che Guevara, armata Boliviană au făcut această fotografie ca drept dovadă a morții sale.

12. Uciderea unui soldat din Frontul de Eliberare Națională

12  Uciderea unui soldat din Frontul de Eliberare jpg jpeg

Fotograful Eddie Adams a realizat această fotografie,ulterior regretând această decizie spunând că oamenii nu l-au văzut pe Nguyen Ngoc Loan ca pe un erou pentru acțiunile sale din Vietnam.

13. Amprenta de pe Luna

13  Amprenta de pe Luna jpg jpeg

Pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong a pășit pentru prima oară pe Lună, lăsând  drept dovadă forma lăsată de încălțămintea purtata de acesta. Lipsă atmosferei și a precipitațiilor fac ca primele urme de pe Lună să reziste pentru aproximativ un milion de ani. Așa că strămoșii noștri vor avea dovezile necesare pentru a spune povești despre primii pionieri ai spațiului. 

14. Phan Thi Kim Phúc (Vietnam, 1972)

14  Phan Thi Kim Phuc jpg jpeg

Fotografia înfățișează mai mulți copii fugind din calea unui atac cu napalm din timpul războiului din Vietnam. Napalmul este o substanță cu aspect gelatinos ce cauzează arsuri și este folosit la fabricarea bombelor sau aruncătoarelor de flăcări.

15. Piața Tiananmen (China, 1989)

Tienanmen jpg jpeg

Probabil cea mai faimoasă imagine a revoltei studențești din China în 1989, această fotografie prezintă o singură persoană care blochează tancurile care au apărut în Piața . Omul a supraviețuit, dar la puțin timp după, piața a fost pătată de sânge nevinovat.