10 lucruri pe care nu le știai despre Michael Jackson jpeg

10 lucruri pe care nu le știai despre Michael Jackson

În lumea muzicii Michael Jackson a fost o legendă. Într-o carieră impresionantă care a început la vârsta de 5 ani, acesta a reușit să înregistreze cel mai de succes album al tuturor timpurilor (Thriller) și să câștige 8 premii Grammy într-un singur an. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre controversatul artist:

1.       În timpul adolescenței Michael Jackson credea că vocea lui seamănă cu vocea lui Minnie Mouse.

2.       Prima melodie pe care a cântat-o în fața unui public a fost „Climb Every Mountain” de pe albumul „The  Sound Of Music” la frageda vârstă de 5 ani.

3.       Mișcarea de dans „moonwalk” este inspirată din coregrafia mimului Marcel Marceau.

4.       Videoclipul piesei „Billie Jean” a fost primul videoclip al unui artist de culoare care a fost difuzat pe MTV.

5.       Una dintre melodiile preferate ale lui Michael era „Come Together”  a formației „The Beatles”. Pe albumul „History” există un cover al acestei piese.

6.       În anul 1999 a cumpărat cu 1,5 milioane de dolari Oscarul acordat lui David O. Selznick pentru filmul „Gone With The Wind”.

7.       MJ iubea foarte mult copacii. Majoritatea melodiilor sale le compunea în timp ce se odihnea în copacul său preferat din Neverland, numit Giving Tree.

8.       Vila închiriată în Los Angeles unde locuia artistul când a murit a aparținut lui Sean Connery.

9.       În copilărie, MJ iubea povestea lui Rip Van Winkle și personajul animat Pinocchio.

10.   Michael Jackson a fost prieten  cu actorul Macaulay Culkin acesta fiind nașul de botez al copiilor lui Michael,  Prince și Paris.