10 lucruri de ştiut despre Marilyn Monroe jpeg

10 lucruri de ştiut despre Marilyn Monroe

Marilyn Monroe rămâne în continuare una dintre cele mai carismatice dive de la Hollywood. Considerată sex-simbolul Americii până în zilele noastre, viaţa artistei a fost tumultoasă şi piperată de multe scandaluri. Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre Marilyn Monroe:

1.            La începutul carierei Marilyn Monroe a fost colegă de cameră cu Shelley Winters.

2.            De asemenea Marilyn a studiat literatura la UCLA.

3.            Marilyn Monroe a fost prima alegere a lui Truman Capote pentru rolul lui Holly Golightly din filmul “Breakfast at Tiffany’s.

4.            În anul 1946 semnează un contract cu Fox pentru 125 de dolari pe săptămână.

5.            Marilyn era un mare fan al lui Albert Einstein. Aceasta avea o fotografie semnată de savant:“Pentru Marilyn, cu respect, dragoste şi mulţumiri”.

6.            Marilyn adora să citească. Avea o bibliotecă ce însuma peste 400 de lucrări. Printre scriitorii săi preferaţi se numărau Dostoevsky, Salinger, Shaw, Whitman, Hemingway şi Kerouac.

7.            Fiind un spirit sensibil, Marilyn se lăsa impresionată atât de muzică cât şi de pictură.Pictorii săi preferaţi erau Goya, El Greco, Picasso şi Botticelli.

8.            În copilărie Marilyn a avut ca animal de companie un căţeluş pe nume Tippy. În filmul “Something’s Got to Give”, Marilyn apare alături de un căţel cu acelaşi nume.

9.            O mare parte a vieţii petrecută la Hollywood, Marilyn, a fost nevoită să ia parte la şedinţe de psihoterapie pentru a putea rezista presiunii celebrităţii.

10.          Înainte de a muri, Marilyn a ascultat câteva cântece ale lui Frank Sinatra.