10 figuri celebre despre care nu știai că au fost spioni jpeg

10 figuri celebre despre care nu știai că au fost spioni

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Daniel Ștefan Călin

Se spune că cei mai buni spioni sunt acele persoane care în viața de zi cu zi se bucură de multă simpatie și faimă, astfel că nu par dubioși în ochii celorlalți. de aceea serviciile secrete din diferite țări obișnuiau, în special în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să recruteze figuri celebre pentru a strânge informații despre inamici.

Josephine Baker

Conform Tested.com, Josephine Baker a fost o celebră actriță, cântăreață și dansatoare din perioada interbelică. Ea a fost prima femeie de culoare din istorie care a devenit vedetă. Când a izbucnit al Doilea Război Mondial, Josephine a fost recrutată de serviciile secrete franceze pentru a-și folosi faima în strângerea de informații despre inamici. Josephine a intrat astfel în contact cu mari oameni de afaceri japonezi și italieni ai vremii și ambasadori și toate informațiile pe care le afla din conversațiile cu aceștia, erau transmise rezistenței franceze.

Josephine Baker,  Foto Getty
Josephine Baker, Foto Getty

Josephine Baker, Foto Getty

Roald Dahl

Acesta a fost scriitor, cunoscut în special pentru numeroasele povești pentru copii pe care le-a redactat. Înainte de a-și începe cariera de scriitor, Dahl a servit în Forțele Aeriene Regale (Britanice), zburând în numeroase misiuni. El a fost la un moment dat recrutat de serviciile secrete britanice pentru a strânge informații despre americani.

Christopher Lee

Christopher Lee,  Foto Getty
Christopher Lee, Foto Getty

Christopher Lee, Foto Getty

Christopher Lee a fost pentru mult timp cel mai celebru actor de filme de groază. El s-a remarcat prin rolul Contelui Dracula din filmul cu același nume. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a încercat să se alăture Forțelor Aeriene Britanice, dar nu a fost acceptat din cauza problemelor de vedere. A fost însă recrutat de un grup de servicii secrete care se ocupau cu sabotarea și spionajul în Europa ocupată de forțele Axei. Multe dintre detaliile misiunilor sale sunt încă clasificate.

Click aici pentru continuarea articolului