4 februarie: Are loc, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Ştefănescu Delavrancea jpeg

4 februarie: Are loc, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Ştefănescu Delavrancea

211 - A murit împăratul roman Septimius Severus (193–211), fondator al dinastiei Severilor (n. 146). 

1769 - În Marea Britanie a fost introdusă pedeapsa cu moartea pentru distrugerea instalațiilor industrial.

1861 - Carolina de Sud, Mississippi, Florida, Alabama, Louisiana, Georgia şi Texas proclamă secesiunea şi creează, la Montgomery (Alabama), Confederaţia Statelor din Sud (căreia în aprilie şi mai i se mai alătură Virginia, Carolina de Nord, Arkansas, Tennessee).

1909 - A avut loc loc, pe scena Teatrului National din București, premiera piesei „Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

1922 - A fost semnat Tratatul chino-japonez, prin care Chinei îi este retrocedat Shandun-ul.

1927 - A avut loc premiera filmului „The jazz singer” („Cântărețul de jazz”), de Warner Brothers, prima peliculă sonoră din istoria filmului.

1961 - Începutul luptei armate de eliberare a Angolei de sub dominația colonială portugheză, condusă de Mișcarea Populară pentru Eliberarea Angolei – MPLA.

1967 - A început construcția primei autostrăzi din România, București-Pitești.

2011 - A murit Vasile Paraschiv, muncitorul internat la psihiatrie pentru că a criticat regimul comunist din România (n. 1928).