ZIUA NAŢIONALĂ A ARMÂNILOR   „Atsea ditu soni aveari  Limba”– jpeg

ZIUA NAŢIONALĂ A ARMÂNILOR - „Atsea ditu soni aveari. Limba”–

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 22 mai 2014

Consiliul Tinerilor Armâni din Comunitatea Armână din România organizează, pe 23 şi 24 mai, o serie de evenimente în zona “Hanul lui Manuc” ce vor anima Piaţeta Sf. Anton din centrul vechi al capitalei cu istoria, cultura şi tradiţia armânească. 

Evenimentul din acest an poartă numele:„Atsea ditu soni aveari. Limba” (Acea din urmă avere. Limba). Limba este cea mai importantă avere a armânilor şi acesta este motivul pentru care anul acesta dorim să atragem atenţia asupra conştientizării nevoii de a ne vorbi şi conserva limba care ne defineşte şi care este punte de legătură între armânii de pretutindeni.

 Pentru promovarea limbii şi a evenimentului din acest an, s-a desfăşurat pe Facebook campania „safe armâneashti” (autentic armâneşte), sprijinită de tinerii armâni, printre care şi Eliza Samara, George Piştereanu, Teodora Calagiu Garofil şi Simona Halep. Campania a dorit să aducă în atenţia armânilor şi să corecteze greşelile frecvente făcute în armâneşte.

În cadrul evenimentului veţi putea participa la ateliere de dans, meşteşugăreşti, de pictură pentru copii, expoziţii, proiecţie de film şi bineânţeles, un concert de muzică şi dans.

Dacă aveţi dragoste pentru istorie, cultură, tradiţii, dacă aveţi întrebări şi căutaţi răspunsuri, sau doar simple curiozităţi, vă vom sta la dispoziţie.

Click aici pentru mai multe poze

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a Armânilor se vor desfăşura în Bucureşti-Centrul Vechi, zona Hanul lui Manuc, perimetrul dintre strada Franceză şi strada Şepcari începând cu ora 13 în ambele zile.

Crosul Armânilor, ajuns la editsia a V-a, va fi organizat tot Vineri, 23 Mai, de la ora 9, 30, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Se aleargă pe un traseu de 1, 4 km, cu 7 grupe de vârstă, de la 8 ani, la peste 70 de ani.

Mai multe informaţii, la sediul Societăţii Culturale Aromâne din Bucureşti (str. Vasile Lascăr, nr 26-28) sau pe www.ctarm.org şi www.facebook.com/ZiuaNationalaAArmanilor.