VIDEO / UPDATE „Tocmai am băut otrava”! A murit fostul comandant croat care s a otrăvit când judecătorul l a condamnat pentru crime de război jpeg

VIDEO / UPDATE „Tocmai am băut otrava”! A murit fostul comandant croat care s-a otrăvit când judecătorul l-a condamnat pentru crime de război

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 29 noiembrie 2017

Criminalul de război, Slobodan Praljak (72 de ani), care fusese adus în fața Curții Internaționale de Justiție de la Haga, a băut o otravă  chiar sub ochii judecătorului, atunci când i s-a spus că se face vinovat de fapte de genocid. Slobodan Praljak a murit la câteva ore după ce a băut otrava!

Audierea a fost imediat întreruptă după gestul neașteptat la inculpatului. Toți cei prezenți în sală au rămas înmărmuriți pentru o clipă. Slobodan Praljak a fost unul dintre foștii politicieni și lideri militari care au ordonat genocidul din fosta Iugoslavie. Praljak a fost condamnat în 2013, de Tribunalul Penal Internațional la 20 de ani de închisoare pentru crimele comise în războiul croato-bosniac (1992-1994), după cum precizează The Guardian. 

Când judecătorul a decis să-i fie menținută pedeapsa cu închisoarea dată în 2013, Praljak a dat rapid pe gât conținutul lichid al unei sticluțe, spunând: „Slobodan Praljak nu este criminal de război. Resping judecata voastră. Am băut otravă.” Judecătorul a fost nevoit să suspende audierea, iar inculpatul a fost, probabil, transportat imediat la spital. 

Praljak a fost comandant militar senior în timpul războiului din Iugoslavia, ordonând direct masacrul populației bosniece de religie musulmană, din aproximativ 30 de localități din Bosnia și Herțegovina. Al a mai fost acuzat și pentru bombardarea din 1993, a podului vechi din Mostar, care a fost construit în secolul al XVI-lea.