VIDEO Imagini spectaculoase de la testele făcute de marina americană cu unul dintre cele mai mari portavioane din lume jpeg

VIDEO Imagini spectaculoase de la testele făcute de marina americană cu unul dintre cele mai mari portavioane din lume

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 22 iunie 2021

Marina americană (US Navy) a provocat un cutremur de magnitudinea 3,9 în larg, la 160 de kilometri de zona de coastă a Floridei, în timpul unor teste de rezistenţă, în Oceanul Atlantic, în cursul cărora a detonat peste 18 tone de explozivi în apropierea portavionului USS Gerald R. Ford, în valoare de zece miliarde de dolari, transmite news.ro.

Un protocol a fost implementat în vederea asigurării securităţii militarilor şi civililor implicaţi în această operaţiune de anvergură, vineri, a anunţat într-un comunicat US Navy, care a furnizat și imagini de la testele din largul Atlanticului. Obiectivul acestei serii de teste a fost să verifice dacă uriaşul portavion este capabil să înfrunte condiţii dificile în timpul unei bătălii pe mare.

The U.S. Navy opened fire on one of its newest aircraft carriers, the USS Gerald R. Ford, off the coast of Florida, as part of a test designed to determine whether the carrier can take a hit during battle. The Navy is calling it a success. https://t.co/xAUIuBfblL pic.twitter.com/9mataEtrhS

— ABC News (@ABC)

USS Gerald R. Ford – care are 333 de metri lungime, 40 de metri lăţime şi cântăreşte 100.000 de tone – este unul dintre cele mai mari portavioane din lume. Aflat în şantier din 2005, portavionul a fost lansat la mare în 2017, cu trei ani întârziere faţă de data iniţială, din cauza unor defecte de concepţie a unor circute electrice şi unor probleme de ajustare a reactorului nuclear.

USS Gerald R. Ford, care poartă numele celui de-al 38-lea preedinte al Statelor Unite, poate primi la bord 60 de avioane şi 10-12 drone.

Donald Trump a inaugurat în 2017 la Norfolk, în Virginia, acest al 11-lea portavion al Flotei americane – primul dintr-o nouă generaţie cu propulsie nucleară.