Autor 2848 vizualizări


Marina americană (US Navy) a provocat un cutremur de magnitudinea 3,9 în larg, la 160 de kilometri de zona de coastă a Floridei, în timpul unor teste de rezistenţă, în Oceanul Atlantic, în cursul cărora a detonat peste 18 tone de explozivi în apropierea portavionului USS Gerald R. Ford, în valoare de zece miliarde de dolari, transmite news.ro.

Un protocol a fost implementat în vederea asigurării securităţii militarilor şi civililor implicaţi în această operaţiune de anvergură, vineri, a anunţat într-un comunicat US Navy, care a furnizat și imagini de la testele din largul Atlanticului. Obiectivul acestei serii de teste a fost să verifice dacă uriaşul portavion este capabil să înfrunte condiţii dificile în timpul unei bătălii pe mare.

USS Gerald R. Ford – care are 333 de metri lungime, 40 de metri lăţime şi cântăreşte 100.000 de tone – este unul dintre cele mai mari portavioane din lume. Aflat în şantier din 2005, portavionul a fost lansat la mare în 2017, cu trei ani întârziere faţă de data iniţială, din cauza unor defecte de concepţie a unor circute electrice şi unor probleme de ajustare a reactorului nuclear.

USS Gerald R. Ford, care poartă numele celui de-al 38-lea preedinte al Statelor Unite, poate primi la bord 60 de avioane şi 10-12 drone.

Donald Trump a inaugurat în 2017 la Norfolk, în Virginia, acest al 11-lea portavion al Flotei americane – primul dintr-o nouă generaţie cu propulsie nucleară.