VIDEO Dezbaterea „Historia”: Ce impact a avut intrarea României în Primul Război Mondial? jpeg

VIDEO Dezbaterea „Historia”: Ce impact a avut intrarea României în Primul Război Mondial?

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 4 noiembrie 2016

Unul dintre cele mai importante evenimente ale Primului Război Mondial în partea estică a continentului a fost intrarea României în război de partea Antantei, într-un moment în care armatele acesteia erau puternic presate de  forţele Puterilor Centrale atât în Est, dar mai ales în Vest.

Franţa, dar şi Anglia, erau direct interesate de o acţiune a României, care să îi facă pe germani să îşi mute trupe pe un nou front, în ajutorul aliaţilor lor austro-ungari. Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară a organizat o Conferinţa internaţională cu tema:Anul 1916 şi impactul lui asupra dinamicii războiului mondial. Intrarea României în „Marele Război”. Invitaţi au fost istorici şi specialişti din Bulgaria, Republica Cehă, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria şi România.

Care a fost impactul intrării României în Primul Război Mondial? Cum s-a văzut acest eveniment de la Sofia? Dar de la Berlin? La aceaste întrebări, dar şi la multe altele, vor răspunde Manuel Stănescu şi Sergiu Iosipescu, istorici în cadrul  Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, şi Ciprian Plăiaşiu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă, şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 11.00.