Vicepremierul Ungariei: „Trebuie să purtăm doliu după Trianon  Sloganul UDMR «O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România» este genial” png

Vicepremierul Ungariei: „Trebuie să purtăm doliu după Trianon. Sloganul UDMR «O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România» este genial”

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 6 iunie 2018

“Trebuie să purtăm doliu după Trianon, deoarece este vorba despre cea mai mare tragedie a istoriei maghiarilor”, a declarat Zsolt Semjén, în cadrul unei emisiuni difuzate pe 4 iunie de televiziunea ungară ECHO TV și citată de Rador.

Vicepremierul a atras atenţia asupra Legii solidarităţii naţionale, care – în opinia sa – se referă la faptul că “naţiunea maghiară a supravieţuit tragediei produse în urmă cu 98 de ani, ceea ce nu se poate spune despre unele ţări succesoare, şi putem să fim şi mândrii pentru aceasta”. 

Zsolt Semjén a afirmat că “evenimentele care au avut loc pe 4 iunie 1920 pot fi considerate drept o nedreptate strigătoare la cer, iar sarcina noastră este conştientizarea acestei nedreptăţi în noi în sine, în lume şi în statele succesoare”. Potrivit președintelui Partidului Popular Creştin Democrat (KDNP), campania lansată de UDMR, sub sloganul “O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România” este genială, la fel şi promovarea textului Hotărârii adoptate la Alba Iulia. “Nu cerem nimic altceva decât ceea ce ni s-a promis în urmă cu o sută de ani”.