Urme de canibalism pe oase ale unor oameni de Neanderthal descoperite în Spania jpeg

Urme de canibalism pe oase ale unor oameni de Neanderthal descoperite în Spania

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Marius Ionescu
🗓️ 10 decembrie 2013

Cercetătorii au descoperit rămășițele unui grup de Neanderthali în nordul Spaniei care au fost omorâți și apoi consumați de către un alt grup, potrivit unui nou studiu prezentat de Societatea Regală din Londra.

Mai multe oase, care au fost cu siguranță crăpate folosindu-se unelte au fost analizate în ultimii 13 ani.

Descoperite pentru prima oară în peșterile El Sidron în 1994, oasele au fost conservate timp de 51.000 de ani iar acum au fost analizate folosidu-se cele mai noi tehnici CSI, folosite și de către medicina legală.

Potrivit rapoartelor, Carles Lalueza-Fox de la Institutul de Biologie din Barcelona a comunicat în cadrul Societății faptul că grupul măcelărit era format din trei copii, cu vârste cuprinse între doi și nouă ani, trei adolescenți și șase adulți.

Dr. Lalueza-Fox spune că grămada de oase s-a păstrat atât de bine din cauza faptului că au fost conservate adânc în interiorul peșterii,   ferită de condițile meteorologice din afară. Din cercetări, se pare că indivizii au fost consumați, probabil, în urma unui conflict pe care aceștia l-au pierdut, și că cel mai probabil cele două grupuri erau vecine.

Cel mai probabil aceștia au fost omorâți în perioada de iarnă, atunci când, nu de puține ori, din cauza temperaturilor extreme de scăzute, indivizii recurgeau la măsuri extreme pentru a supraviețui. Spre deosebire de omul anatomic modern, oamenii de Neanderthal nu se adunau în grupuri mari și eficiente pentru a vâna, ci se grupau în grupuri mici de 10-12 oameni, iar acest lucru nu se materialize în rezultate prea bune atunci când venea vorba de vânătoare.

Sursa:http://www.independent.co.uk