Urmașii naziștilor: strănepoata lui Goring s a sterilizat de teamă să nu dea naștere unui alt monstru jpeg

Urmașii naziștilor: strănepoata lui Goring s-a sterilizat de teamă să nu dea naștere unui alt monstru

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 12 mai 2016

Nepoata lui Hermann Goring a declarat că s-a supus voluntar unei intervenții de sterilizare pentru a nu risca să dea naștere unui monstru. Femeia a apărut recent într-un documentar alături de alte rude ale vechilor naziști și a povestit cum legăturile de familie i-au schimbat viața.

Bettina Goring locuiește în Santa Fe, New Mexico. Este strănepoata lui Hermann Goring, unul dintre cei mai importanți lideri naziști din anii 1930-1940. Femeia, în vârstă de 60 de ani, se numără printre puținii descendenți ai naziștilor care au acceptat să vorbească despre ce efect a avut asupra lor istoria familiei. Ea a povestit că, în urmă cu treizeci de ani, ea și fratele său au decis să se supună unei operații de sterilizare. „Mi-am legat trompele la 30 de ani pentru că mi-era teamă că voi crea alt monstru”, a spus ea. „Pentru început arăt ca el – ochii, obrajii, profilul. Semăn cu el mai mult decât propria lui fiică”.

Bettina Goring a apărut într-un documentar despre copiii uitați ai celui de-Al Treilea Reich alături de alți descendenți ai naziștilor responsabili pentru atrocitățile din Al Doilea Război Mondial. „Familia mea, eu și naziștii” este un documentar despre trecutul teribil al acestor oameni, împovărați cu crimele familiilor în care s-au născut.

Unii dintre cei care au acceptat să apară în acest documentar au vorbit pentru prima dată despre sentimentele de rușine și vinovăție cu care au trăit toată viața. Katrin Himmler, strănepoata liderului SS Heinrich Himmler, s-a căsătorit cu un evreu și încă nu știe cum îi va povesti fiului său despre unchiul Heinrich. „Nu cred că i-am moștenit «răul». Dar trăiesc cu numele lui. Când aveam 11 ani, în Germania a fost difuzat serialul Holocaust. Stăteam la birou plângând, pentru că numele Himmler era repetat încontinuu. Am realizat că a fost cel mai mare criminal în serie din vremurile moderne. Dar eu nu sunt responsabilă”, a declarat Katrin.

Printre cei care au apărut în acet documentar se numără și Monika Hertwig, fiica comandantului de lagăr Amon Goeth;Niklas Frank, fiul lui Hans Frank, guvernatorul Poloniei ocupate, direct responsabil pentru crimele comise în lagărele poloneze;Martin Bormann Jr.;fiul lui Rudolf Hess și fiul lui Adolf Eichmann.

În prezent, Niklas Frank vorbește tinerilor din fosta RDG despre tatăl său încercând să le arate tinerilor cât de periculoasă e noua mișcare neonazistă. „Niciodată n-am reușit să scap de amintirea lui. Trăiesc cu o rușine acută din cauza faptelor sale”, a declarat el.

Bettina Goring povestește că, în familie, a crescut alăuri de oameni care nu se sfiau să-l prețuiască în continuare pe Goring ca pe un erou. „Ei credeau că erau descedenții unor eroi. Și nu e așa. Suntem descedenții unor criminali și ucigași în serie.”