Universitatea Yale publică 170 000 de fotografii din timpul Marii Crize Economice jpeg

Universitatea Yale publică 170.000 de fotografii din timpul Marii Crize Economice

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 10 mai 2016

În timpul Marii Crize Economice, în Statele Unite, Farm Security Administration, o instituție creată de Ministerul Agriculturii pentru combaterea sărăciei rurale, a lansat împreună cu Biroul pentru Informații de Război un proiect de documentare a sărăciei în America. Numeroși fotografi au fost plătiți pentru a călători prin țară, sperând ca prin imaginile lor să se câștige sprijinul Congresului pentru programele administrației Roosevelt. Acum, cele 170.000 de fotografii sunt disponibile online printr-o platformă lansată de Universitatea Yale, anunță openculture.com

Fotografi faimoși precum Dorothea Lange, Walker Evans și Arthur Rothstein au luat parte la ceea ce a devenit cel mai mare proiect fotografic sponsorizat vreodată de guvernul federal american. Cele 170.000 de fotografii strânse au fost catalogate și depozitate la Washington, în Biblioteca Congresului.

Acum, Universitatea Yale a lansat platforma Photogrammercare permite oricui să caute și să vadă imaginile strânse acum 80 de ani. În interiorul platformei, utilizatorii pot căuta imagini după autor – pot găsi, astfel, cele 3200 de fotografii ale Dorotheei Lange. 

lange bottom jpg jpeg
dorothea lange jpg jpeg