Una din cele mai cunoscute povestiri biblice este adevărată jpeg

Una din cele mai cunoscute povestiri biblice este adevărată

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 27 iunie 2012

Una din cele mai interesante evenimentele relatate in Biblie, dar si in Coran, ar putea sa fi avut loc in realitate. Cercetatorii de la Universitatea Cambridge publica rezultatele unui studiu surprinzator.

Oamenii de stiinta au cercetat genomul etiopienilor si au aflat cu uimire ca 40-50% din informatia genetica a acestora este mai apropiata de populatiile vecine, cum ar fi Israelul, decat de cele africane. Prin urmare, cu mii de ani in urma, au existat mariaje intre etiopieni si israeliti.

Studiul aminteste de povestirea biblica a regelui Solomon, care s-a intalnit cu regina din Saaba. Potrivit traditiei etiopiene, cei doi s-au iubit si au avut un fiu, pe regele Menelik, primul imparat al Etiopiei, scrie Live Science.

Istoricii stiu ca Etiopia a fost mereu la granita dintre culturile Orientului Mijlociu si cele africane, insa pana acum nu fusese facuta o cercetara genetica a populatiei. Echipa de specialisti, condusa de profesorul Toomas Kivisild, a cercetat ADN-ul a 188 de barbati, din populatii diferite.

Concluzia lor a fost ca primul contact care a dus la amestecarea populatiei etiopiene cu vecinii lor, printre care Siria, Israelul si Egiptul, a avut loc in urma cu 3.000 de ani. Descoperirea ofera credibilitate teoriei privind stabilirea rutelor comerciale intre cele doua regiuni, in jurul anului 1.000 i.Hr, cand a domnit regina Makeda, denumita in Biblie “regina din Saaba”.

Stransele relatii intre Orientul Mijlociu si Cornul Africii (Etiopia) au continuat timp de cateva secole.

Sursa:http://stirileprotv.ro