Un trib necunoscut din Amazon, filmat din dronă / VIDEO jpeg

Un trib necunoscut din Amazon, filmat din dronă / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 27 august 2018

Un nou trib izolat a fost descoperit în pădurea amazoniană, la granița dintre Brazilia și Peru, a anunțat Fundația Națională a Indienilor din Brazilia (Funai). Câțiva membri ai tribului necunoscut din Amazon au fost filmați cu ajutorul unei drone. 

Imaginile publicate recent de Funai, o agenție de stat braziliană dedicată populațiilor indigene, arată mai multe persoane într-o zonă defrișată a junglei. Unul dintre bărbați pare să aibă în mână o suliță, iar alte 4-5 persoane stau în jurul unui adăpost.  

Agenția braziliană a descoperit acest trib în timp ce filma de sus Valea Javari, o zonă greu accesibilă din sud-estul Amazoniei. O expediție a fost organizată până la locul acestei descoperiri, reprezentanți ai Funai și polițiști mergând 180 de kilometri pe apă și alții 120 în junglă până la destinație. Participanții la expediție au fost ajutați totodată de membri ai poporului Kanamari.

Funai nu a oferit detalii despre expediție, însă susține că deține indicii cu privire la existența altor 11 triburi neidentificate până acum. Peste 800.000 de indigeni care aparțin de 305 triburi și vorbesc 274 de limbi diferite trăiesc în prezent în Brazilia, o țară de 208 milioane de locuitori.