Un tezaur de fosile de peste 500 de milioane de ani, descoperit în China jpeg

Un tezaur de fosile de peste 500 de milioane de ani, descoperit în China

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 15 aprilie 2019

O echipă de paleontologi a descoperit în China un tezaur de fosile aflate în stare bună de conservare, datând din urmă cu 518 milioane de ani, printre care se numără peste 50 de grupuri de animale care nu au fost descrise până în prezent, precum unele tipuri de meduze, artropode şi alge.

Fosilele recent descoperite formează un ansamblu cu o mare abundenţă şi diversitate de specii, ce poate rivaliza cu siturile din perioada cambriană găsite anterior, precum Burgess Shale din Canada şi Chengjiang din sud-vestul Chinei, se arată în studiul publicat în jurnalul „Science”. Aceste fosile au potenţialul de a oferi o serie de informaţii utile pentru înţelegerea evoluţiei primelor animale.

Oameni de ştiinţă de la Universitatea de Nord-Vest din China au prelevat 4.351 de specimene găsite în situl din provincia Hubei situată în centrul Chinei, reprezentând 101 grupuri diferite. Tezaurul de fosile nou descoperit a fost denumit „Qingjiang biota”. În urmă cu circa 542 de milioane de ani, viaţa pe Pământ s-a diversificat extrem de rapid, o perioadă cunoscută sub numele de explozie cambriană. Aproape toate grupele majore de animale din prezent au apărut la acea vreme.

Acest articol a fost publicat în numărul 207 al revistei Historia, disponibil la toate punctele de difuzare a presei, în perioada 15 aprilie – 14 mai 2019, și în format digital pe paydemic.com.  

1 coperta jpg jpeg