Un „Pompei în miniatură”, descoperit la Verona | FOTO jpeg

Un „Pompei în miniatură”, descoperit la Verona | FOTO

📁 Roma, măreţia şi declinul său
Autor: Redacția
🗓️ 18 iunie 2021

O clădire din perioada Romei Antice, comparată cu „un Pompei în miniatură”, a fost descoperită cu ocazia excavărilor organizate în locul în care se află un fost cinematograf din orașul italian Verona.

Cu „fresce magnifice pe ziduri”, clădirea, care datează din secolul al II-lea e.n., „evocă un Pompei în miniatură”, a spus administratorul departamentului de arheologie din Verona. Nu se știe încă cu precizie ce rol a îndeplinit clădirea, dar experții cred că aceasta ar fi supraviețuit unui incendiu care a dus la prăbușirea acoperișului, întrucât printre fragmentele descoperite s-au aflat și resturi de mobilă din lemn carbonizate, relatează Agerpres.

Verona 3 jpg jpeg

„Se pare că în urma incendiului, clădirea nu a mai fost folosită”, a spus administratorul, precizând că, în ciuda focului, „cadrul a fost conservat intact, culorile magnifice ale frescelor de pe ziduri datând din secolul al II-lea”. Modul în care a fost descoperită acea clădire, precum și dovezile referitoare la incendiul care a mistuit-o, au evocat anumite conotații cu anticul Pompei, un oraș distrus de erupția vulcanului de pe muntele Vezuviu în anul 79 e.n. 

Foto: Facebook / Federico Sboarina

Verona 2 jpg jpeg
Verona 4 jpg jpeg