Un posibil nou atentat terorist: explozii la metroul din Sankt Petersburg, soldate cu mai mulţi morţi şi răniţi! jpeg

Un posibil nou atentat terorist: explozii la metroul din Sankt-Petersburg, soldate cu mai mulţi morţi şi răniţi!

📁 Istorie recentă
Autor: Redactia Adevarul
🗓️ 3 aprilie 2017

Două explozii s-au produs în metroul din Sankt-Petersburg şi s-au soldat cu 10 morţi şi cel puţin 50 de răniţi, potrivit presei ruse. Preşedintele Vladimir Putin, care se află la Sankt Petersburg pentru întrevederea cu preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, a declarat că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv pista teroristă.

Cel puţin trei staţii de metrou au fost închise, iar Agenţia Tass vorbeşte despre 10 morţi şi 30 de răniţi. Autorităţile nu au precizat dacă este vorba de un atac terorist. RT a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron. Forţele de intervenţie se află la faţa locului. 

 Potrivit Interfax, s-au produs două explozii, epicentrul a fost în vagonul de tren. Puterea deflagraţiilor a fost de 200-300 grame de TNT. Cauzele exploziei nu sunt cunoscute. Un vagon a fost avariat foarte tare şi, potrivit primelor imagini, erau multe persoane rănite.

 La staţia de metrou Sennaia Ploşciad se aflau opt ambulanţe. Fumul a umplut mare parte din staţia de metrou, care a fost evacuată. Numeroase alte staţii de metrou erau pe punctul de a fi închise. La scurt timp, la locul accidentului au venit ambulanţe.

 Vladimir Putin era în oraş

 Presa rusă a informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, iar Interfax susţine că dispozitivul exploziv era umplut cu şrapnel. Preşedintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat cu privire la această situaţie, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Vladimir Putin a afirmat că sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv o pistă teroristă. Comitetul naţional anti-terorism a confirmat moartea a cel putin 10 persoane, iar serviciile de salvare vorbesc despre încă 20 de persoane rănite.

Click aici pentru continuare pe adevarul.ro

image
image
image