Un mormânt spectaculos din timpul dinastiei Song, descoperit din întâmplare în nordul Chinei jpeg

Un mormânt spectaculos din timpul dinastiei Song, descoperit din întâmplare în nordul Chinei

📁 Istoria Chinei
🗓️ 10 ianuarie 2018

Un sătean din provincia chineză Shanxi a descoperit că locuința sa a fost construită deasupra unui mormânt datând din timpul dinastiei Song (960-1127).

Mormântul descoperit din întâmplare, în timpul lucrărilor de renovare a casei, este decorat cu plăci de teracotă sculptate, reprezentând cai și cerbi zburători, precum și cu o frescă elaborată, care reprezintă o sărbătoare în familie (foto sus).

”[Fresca] reprezintă o imagine a vieții reale în timpul dinastiei Song”, a spus arheologul Zhong Longgang, de la Institutul Provincial de Arheologie din Shanxi, provincie situată în nordul Chinei.

”Probabil că fresca reprezintă persoanele îngropate în acest mormânt și ne oferă posibilitatea de a arunca o privire asupra vestimentației, alimentației și etichetei perioadei”, a adăugat arheologul Zhong Longgang, care a supravegheat excavarea mormântului.

Multe dintre plăcile de teracotă recuperate din mormânt au imprimate urmele unor palme (foto jos), care reprezintă probabil ”semnăturile” meșteșugarilor care le-au făcut.

Mormant China 2 jpg jpeg

Foto: Imaginechina