Un film de animație și un roman grafic, inspirate de «Jurnalul Annei Frank» jpeg

Un film de animație și un roman grafic, inspirate de «Jurnalul Annei Frank»

📁 Holocaust
Autor: Redacția
🗓️ 31 iulie 2017

Regizorului și scenaristul israelian Ari Folman și ilustratorul David Polonsky vor lansa în curând un roman grafic și un film de animație inspirate de ”Jurnalul Annei Frank”.

Proiectul realizat sub egida ”Fundației Anne Frank” încearcă să dea o nouă dimensiune scrierilor personale ale Annei Frank din perioada în care trăia ascunsă de naziști.

Ari Folman și David Polonsky au mai colaborat pentru filmul animat ”Vals cu Bashir” (2008), premiat cu un Glob de Aur și un premiu César și nominalizat la Oscar.

Jurnalul Annei Frank roman grafic jpg jpeg

Anne Frank s-a născut pe 12 iunie 1929 la Frankfurt pe Main, ca fiică a lui Edith (n. Holländer) și Otto Frank. Familia Frank, de origine evreiască, mai avea o fată, Margot, născută în 1926. După venirea la putere a lui Hitler și instaurarea persecuțiilor antisemite, Otto Frank a decis să emigreze împreună cu familia în Ţările de Jos, la Amsterdam, unde avea relații de afaceri.

Împreună cu familia ei şi alţi cunoscuţi evrei, Anne a stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportării în lagăr, în aşa-numita Anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani. Începând cu 12 iunie 1942, ziua în care împlinește treisprezece ani, Anne Frank începe să scrie într-un jurnal, pe care îl primește cadou de la părinți, despre întâmplările familiei sale din timpul persecuțiilor antisemite, precum și despre problemele adolescentine.

Transferate în lagărul Bergen-Belsen din Germania, Anne și sora ei au murit, se crede, de tifos cândva în februarie sau martie 1945. Din 1947, când s-a publicat pentru prima oară în Ţările de Jos, „Jurnalul Annei Frank“ a fost tradus în peste 65 de limbi. S-a vândut în întreaga lume în peste 30 de milioane de exemplare.