Un desen reprezentând o pisică uriașă descoperit printre „Liniile Nazca” din Peru  jpeg

Un desen reprezentând o pisică uriașă descoperit printre „Liniile Nazca” din Peru

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 19 octombrie 2020

Ministerul Culturii din Peru a anunțat descoperirea unui desen reprezentând o pisică uriașă în Deșertul Sechura, unde se afla faimoasele ”Linii Nazca”. Datând din anii 200-100 î.Hr., desenul a fost descoperit în timpul lucrărilor la situl aflat în patrimoniului mondial UNESCO. 

Desenul a fost descoperit în timpul lucrărilor pentru a îmbunătăţi accesul la unul dintre dealuri, care oferă un punct de vedere natural din care pot fi văzute alte geoglife, relatează publicația britanică The Guardian.

„Gravura era puţin vizibilă și era pe punctul de a dispărea, deoarece se află pe o pantă abruptă, predispusă la efectele eroziunii naturale”, a precizat ministerul culturii din Peru. În ultima săptămână, gravura a fost curăţată și conservată. Desenul (foto jos) are 37 de metri lungime, cu linii bine definite, care variază în lățime între 30 cm și 40 cm.

Nazca jpg jpeg

„Este uimitor faptul că găsim în continuare figuri noi, dar știm, de asemenea, că mai sunt multe de găsit... În ultimii ani, utilizarea dronelor ne-a permis să realizăm imagini de pe dealuri”, a declarat arheologul Johny Isla.

„Liniile Nazca” au fost gravate în urmă cu mai bine de 2.000 de ani de cultura Nazca. Situl aflat în patrimoniul mondial Unesco din 1994 este alcătuit din sute de imagini geometrice și zoomorfe. „Liniile Nazca” se află la 400 km sud de Lima și acoperă aproximativ 450 km pătrați în deșertul situat pe coasta statului Peru.