Un criminal în serie care a îngrozit Franța, identificat după 35 de ani  jpeg

Un criminal în serie care a îngrozit Franța, identificat după 35 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 1 octombrie 2021

Un fost ofițer de poliție militară din Franța a mărturisit, înainte să se sinucidă, că este criminalul în serie cunoscut sub numele de „Le Grêlé” („Ciupitul”), care a îngrozit Parisul în anii 1980 și 1990. 

Deși crimele datează de zeci de ani, anchetatorii au înregistrat progrese în acest caz abia recent. Suspect în ancheta care a început în urmă cu 35 de ani, Francois Verove a fost chemat la interogatoriu în legătură cu cazul și pentru a da o probă de ADN, dar nu s-a prezentat. Cadavrul său a fost găsit miercuri într-un apartament într-o stațiune de pe litoral, în apropiere de orașul Montpellier.  

Fost ofițer de poliție militară a lăsat un bilet în care spunea că el este ucigașul în serie cunoscut sub numele de „Le Grêlé”. Analizele ADN au confirmat că el mărturisirea bărbatului în vârstă de 59 de ani este reală, informează presa franceză. 

Porecla „Ciupitul” a fost primită din cauza tenului cu acnee pe care îl avea bărbatul. El este acuzat, printre altele, de asasinarea lui Cécile Bloch, o fetiță în vârstă de 11 ani. Aceasta a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns la școala din orașul Fontainebleau, în 1986. Trupul ei a fost găsit mai târziu în subsolul clădirii în care locuia, iar cazul a șocat întreaga țară. Fratele vitreg al copilei a văzut criminalul în lift în dimineața crimei și a ajutat poliția să schițeze chipul acestuia.