Un bust al Regelui Mihai, dezvelit la Londra | FOTO jpeg

Un bust al Regelui Mihai, dezvelit la Londra | FOTO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 26 noiembrie 2021

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a organizat joi, 25 noiembrie 2021, ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai I, în anul Centenarului nașterii acestuia. 

Ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai I, amplasat în curtea misiunii diplomatice a României la Londra, a fost găzduită de Ambasadorul României Laura Popescu, și s-a desfășurat în prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei române și Alteței Sale Regale Principele Radu, informează un comunicat al Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

După dezvelirea bustului împreună cu Majestatea Sa Margareta, ambasadorul Laura Popescu a evidențiat în intervenția sa legăturile puternice dintre Familia Regală Britanică și Regele Mihai I, stră-strănepot al Reginei Victoria și văr al Reginei Elisabeta a II a, legături care adaugă o dimensiune importantă relației bilaterale dintre România și Regatul Unit.

bust regele Mihai 2 jpg jpeg

“Regele Mihai I al României a fost excepțional. Tăria și caracterul său, demnitatea sa și fibra morală, devotamentul față de popor au marcat și inspirat multe generații de români”, a afirmat ambasadorul României.

Ambasadorul României la Londra a mulțumit autorului lucrării, sculptorul Valentin Tănase, și domnului Petru Moțac pentru sprijinul în acordat în realizarea soclului și amplasarea statuii. De asemenea, a mulțumit artistului Bogdan Mihai Radu pentru picturile cu Regina Maria pregătite pentru eveniment. Ceremonia a inclus și o slujbă religioasă.

Foto: Alex Coman @ Facebook / Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord 

bust regele Mihai 3 jpg jpeg